luni, 28 iunie 2021

Lansare de carte: „BIBLIOTECA DE IDEI. SEMPER FIDELIS” de dr. TEODOR ARDELEAN

 


Marți, 29 iunie, vă invităm la o întâlnire cu dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, pe care îl sărbătorim la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu acest prilej se va lansa recenta sa carte, apărută în Colecția Școala Ardeleană de Eseistică: „Biblioteca de idei. Semper fidelis” (Cuvânt-înainte de Florian Roatiș).

„Cu o invidiabilă cadență de metronom, într-o rubrică având un titlu pe măsura celui ce o semnează – «Biblioteca de idei» –, alternează reflecții diverse, comentarii, prefețe, note de lectură, amintiri și confidențe despre oamenii pe care i-a cunoscut sau portrete ale unor personalități de factură istorică și culturală. Și cu acestea n-am spus totul, căci Teodor Ardelean rezonează ca un seismograf – cultural, desigur –, la orice se petrece semnificativ în arealul său de viață, ca și în țară sau în lume.” (Florian Roatiș)

Invitați, alături de autor: Mircea Popa, Florian Roatiș, Ștefan Vișovan și Vasile G. Dâncu.

Amfitrion: Ionel Vitoc.

Organizatori: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Fundația Culturală „Carpatica” și Editura Școala Ardeleană.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00 la Galeria „Casa Artelor” (B-dul Eroilor nr. 16, Cluj-Napoca).

Cartea este disponibilă pentru comenzi în format tipărit (https://scoalaardeleanacluj.ro/…/biblioteca-de-idei…) și în ediție digitală (http://scoalaardeleanacluj.ro/…/biblioteca-de-idei…).

Sursa: https://scoalaardeleanacluj.ro/shop/index.php…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu