marți, 29 iunie 2021

Klaus Iohannis îi dă o palmă lui Orban: "Cîțu a fost numit premier prin vot în Parlament, nu de partid. Așa cum e acum e foarte bine”

 


Președintele Klaus Wernner Iohannis a ținut, marți, să respingă ideile avansate de Ludovic Orban în spațiul public, legate de demiterea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru în cazul în care acesta ar pierde alegerile interne din PNL. 

Întrebat de reporterul Digi24 dacă președintele PNL ar trebui să fie și premier, așa cum a declarat Orban, președintele a spus că premierul a fost numit prin vot de încredere în Parlament, nu de partid.

„Așa cum e acum e f bine, premierul nu se stabilește în partid, se stabilește prin vot în Parlament”, a spus Klaus Iohannis. 

Ludovic Orban a declarat duminică, în două conferințe de presă susținute în aceeași zi, că persoana care va fi aleasă în funcția de președinte al PNL trebuie să fie și prim-ministrul României, sugerând, astfel, că dacă va câștiga vrea să se întoarcă și la conducerea guvernului României.

„Sunt de acord cu spune domnul Țapu. Dar nu-s de acord cum pune problema. Că premierul să fie ales președintele PNL. Cel care este ales președintele PNL, acela trebuie să fie premierul PNL. Așa este în democrație. Dobândirea poziției de premier de către domnul Cîțu s-a făcut cu susținerea PNL, cu susținerea mea ca președinte PNL și asta nu reprezintă un atu convingător pentru a determina alegerea în funcția de președinte PNL. Cel pe care îl vor alege cei 5000 de delegați ai partidului la congres ca președinte PNL, într-adevăr, trebuie să fie și premierul României. Și aici puteți să comparați între cei doi candidați, inclusiv pe modul în care au condus guvernul. Și în alegerea pe care o faceți, să hotărâți și cine va fi prim-ministrul PNL după acest congres (...)”, a spus Orban. 

Autor : Adriana Duțulescu

Sursa : DIGI 24 HD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu