vineri, 25 iunie 2021

Festivalul concurs internaţional de poezie Brâncoveniana

 


Intrată deja în traditie, marcarea la Potlogi a Zilei Sfinţilor Martiri Brâncoveni se va concretiza anul acesta printr-o sesiune de comunicări ştiinţifice cu tema “Figuri feminine ale medievalităţii româneşti – Maria Brâncoveanu”, consacrată fiind împlinirii  a 360 de ani de la naşterea soţiei Domnitorului Martir.

Activitatea va avea loc la Palatul Brâncovenesc din Potlogi sâmbătă 14 august 2021.

Ca şi în anii precedenţi, Cenaclul literar “George Coandă” din Potlogi, în parteneriat cu Asociaţia “Dar Development”, organizează cu acest prilej  Festivalul concurs internaţional de poezie “Brâncoveniana”, la care sunt invitaţi să participe toţi creatorii din ţară şi străinătate pentru care ţara şi istoria sa constituie catalizatori în combustia poetică.

Tematica, prin urmare, este cea patriotică, ilustrată exemplar de Martiriul Brâncovenilor, sacrificiile Doamnei Maria Brâncoveanu şi lupta de secole a românilor pentru neatârnare.

Creatiille (1-3 poezii) vor fi editate în Words mărimea 14, distanţa “unu /single” între rânduri şi nu vor depăşi 3 (trei) pagini format A-4. 

Termen pentru trimiterea lucrărilor:  miercuri 21 iulie 2021.

Insistăm asupra modului de editare a creaţiilor din necesitatea încadrării în numărul de pagini  menţionat, a asigurării unei lecturări cât mai uşoare şi a tipăririi lor în antologie. Antologia va include şi poeziile premiate la primele două ediţii ale concursului – de unde şi cerinţa ca jurizarea să se încheie până la 31 iulie, astfel încât antologia să poata fi lansată cu ocazia maniferstării.

Creaţiile vor fi trimise prin e-mail la adresele de mai jos, astfel:

- poeziile, fără numele autorilor: <potlogaru@yahoo.com>

- numele autorilor + scurt CV (max 1/2 pag.): <marianilie60@gmail.com>

Detaliile privind desfăşurarea festivităţii de premiere (locul, ora etc.) vor fi comunicate până cel târziu la la sfârşitul lunii iulie, când se va fi încheiat jurizarea.

Rugăm redirecţionaţi invitaţia (şi în ataş) către toţi cunoscuţii interesaţi.

Cu salutări con-frăţeşti ,
Bas-ispravnic de judet si
Aprod cu Comunicarea
Marian Ilie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu