miercuri, 30 iunie 2021

FRF a anunțat lotul final al României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

 


Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, lotul echipei României pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Din lista lărgită de 61 de jucători, selecţionerul Mirel Rădoi i-a ales pe următorii 20:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia);

Atacanți: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia).

Prezenţa lui George Puşcaş în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading, informează FRF.

De asemenea, din cei 20 de jucători convocaţi, doi vor fi rezerve. Aceştia vor putea fi utilizaţi doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbalişti din lot. Selecţionerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.

Prezentarea celor 20 de jucători a fost făcută pe parcursul a peste şase ore pe site-ul FRF, fotbaliştii fiind prezentaţi pe rând de artişti şi jurnalişti.

Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Lotul este format din 18 jucători, dintre care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara lotului de 18 mai sunt 2 jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilităţi.

Selecţionata olimpică a României se reuneşte pe 30 iunie la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în 2020, au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European de tineret din 2019, când a ajuns în semifinale. Selecţionata de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani.

În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa B la Jocurile Olimpice alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Programul meciurilor în grupa României:

  • Joi 22 iulie
    Noua Zeelandă - Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
    Honduras - România (ora locală 20:00, Kashima)
  • Duminică 25 iulie
    Noua Zeelandă - Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
    România - Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)
  • Miercuri 28 iulie
    România - Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
    Coreea de Sud - Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).
Sursa: DIGI 24 HD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu