joi, 16 septembrie 2021

Aniversare maestrul violonist Ghiţă Negrea! La mulţi ani!

 


Astăzi îl sărbătorim pe marele violonist Ghiţă Negrea, un OM cu o carte de vizită muzicală imensă, impresionantă. A învăţat vioara de mic, a ajuns să cânte peste mări şi ţări, a fost membru la prestigiosul ansamblu "Maramureşul", solist instrumental coleg cu celebrii  Fraţii Petreuş, Nicolae Sabău sau Angela Buciu. L-am cunoscut pe 23 august 1981 când a cântat alături de regretatul lui frate Victor la Lucăceşti la nunta fratelui meu. Ne-am intersectat iarăşi  după 1990 când eram executor judecătoresc la Judecătoria Baia Mare şi mergeam (des, adică seară de seară) la Hotel "Minerul" să-l ascult iar când m-a invitat acasă la dânsul m-a impresionat cât de bun soţ şi tată putea şi poate fi! Pentru tot ceea ce ne-a dăruit de-a lungul timpului un sincer MULŢUMESC! Să ne trăieşti maestre! La mulţi ani binecuvântaţi!

  GELU DRAGOŞ, admirator


 
                                                                    

                                                                             ***********


Speranţa Rădulescu:


SR: Ghiţă Negrea - care e și persoana principală a acestei formații - s-a dovedit un excelent narator. El mi-a povestit, într-o română minunată, toată viața lui, din copilărie până azi. și odată cu povestea vieții lui, am putut să aflu și povestea transformărilor muzicilor locale. De la cea pe care o putem auzi pe acest disc, până la manelele fiului său. Eu am transcris toate astea și un fragment apare în booklet-ul CD-ului. E cea mai frumoasă poveste pe care am notat-o vreodată, și e redată aproape cuvânt cu cuvânt.

Extras din Booklet:

Mai demult oamenii veneau la mine și spuneau: Hei, Ghițuca, ia suta asta de lei și cântă-mi un  Joc de început, ca odinioară. Oamenii cunoșteau muzica și cereau ceea ce le plăcea. Asta se întâmplă rar astăzi. Oamenii au devenit mai reci și distanți. Bătrânii au murit iar copiii lor lucrează aproape toți în străinătate, pentru ei muzica nu mai e așa importantă. își doresc o mașină frumoasă, o căsuță, se interesează de alt fel de muzici când vin acasă: rock, folk, ori manele. Toate astea mi-au frânt inima!

**********


Astăzi, 16 septembrie, este o zi foarte importantă despre Tatăl meu...Să-ți dea bunul Dumnezeu multă sănătate și fericire,alături de noi, familia ta. Împlineşti o vârstă frumoasă. Tatăl meu scump și drag, Un sincer şi călduros "La mulți ani fericiți" ! Te iubim mult !

SORIN NEGREA, fiu

                                                          ***********


Accesati https://www.youtube.com/watch?v=D7mO3LDRHCU&ab_channel=AlinAchim

https://www.youtube.com/watch?v=ds1oUFeaGZY&ab_channel=ClaudiuKiss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu