joi, 16 septembrie 2021

O Tabără literară la Baia Sprie cu ecouri lungi...

 


TABĂRA LITERARĂ ,,OPREȘTE-MĂ, LA TINE, MARAMUREȘ! OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP!”, EDIȚIA 2021

Coordonatori:
Vasile BELE, Gelu DRAGOȘ și Nelu DANCI
Încă mai trăiesc momentele acestei tabere, dragii mei prieteni. Emoțiile sunt încă evidente. Citesc cât îmi permite timpul și mă minunez ... mă minunez, chiar eu, cel care am pus la cale toate aceste lucruri frumoase. Poate ar părea o laudă! Nimic greșit ... dar în spatele acestor lucruri frumoase a fost o muncă imensă. Doar cei care au organizat astfel de evenimente știu. Am avut alături oameni care m-au încurajat și susținut. Oameni care mi-au înțeles, cu orice risc, sufletul și dragostea pentru ce fac. Este momentul să spun și coordonatorilor NELU DANCI și GELU DRAGOȘ, din adânc de suflet un mare mulțumesc. Mi-ați fost alături și am avut cu cine mă sfătui. De fapt, ne-am sfătuit împreună. Detaliile le-am stabilit împreună ... amănuntele. Sunteți oameni minunați.
Încă un mare mulțumesc îl îndrept spre Daniel Firizan și Paul Marincaș, din Baia Mare, cei care ne-au cântat și încântat, în serile folclorice. Ați făcut efort de a ajunge, în această tabără, iar noi nu am putut decât să vă răsplătim cu aplauze. Dar, au fost sincere și din suflet. Sunteți niște copiii minunați. Văzându-vă, cred că folclorul nostru este pe ,,mână bună”.
Daniela Firizan, a fost prezent în seara de joi, îmbrăcat într-un costum extraordinar. A reprezentat Țara Maramureșului sau Maramureșul Istoric - port și cântec. Mulțumesc, copil minunat! Regret în această clipă, doar faptul că nu am să atașez o poză cu tine, dar în măsura în care voi intra în posesia acestora, voi ilustra acest articol.
Paul Marincaș, a fost prezent în seara de sâmbătă, după Ansamblul Folcloric ,,Dănțăușii”, conduși de prof. coregraf Maria Seraz. La fel, Paul Marincaș, și ție îți mulțumim din adânc de suflet, pentru efortul depus pentru implicarea în acest eveniment. Ne-ai dăruit, prin vocea ta, cântecele Țării Chioarului. Costumul extraordinar, prezența scenică, vocea, talentul și multe altele mă îndreptățesc să rostesc - ,,cântec popular, vei dăinui peste veacuri!”. Prin acești minunați copii ... adevărați promotori culturali. Un cuvânt de apreciere și mulțumire îl rostesc părinților și familiilor voastre - familia Firizan și familia Marincaș - cei care vă susțin și vă sunt mereu aproape. Așa trebuie să fie, într-o familie unde există iubire, prietenie, respect și înțelegere. Timpul va dovedi adevărul rostirii mele.
Dacă ar fi să vă dau un sfat, acesta ar fi să priviți mereu înainte. Să nu dați înapoi niciodată, iar când greul vă va cuprinde, rugați-vă lui Dumnezeu - NIHIL SINE DEO! Fiți credincioși pentru că nimic nu este întâmplător, în această lume. Voi, ați ajuns, aici, pe acest pământ străbun, cu un scop - să aduceți clipe de bucurie celor care vă ascultă, să le dați curaj celor pierduți sau rătăciți pe cărările vieții, să dăruiți fericire ba chiar și lacrimi celor care suferă de dor de casă, să duceți mai departe comorile din lada de zestre ... Sunt mândru că, prin voi, le-am putut dărui celor prezenți în această tabără literară, o ,,firimitură” din acest ținut, o frântură din Maramureșul nostru. Cei prezenți în Tabăra Literară ,,Oprește-mă, la tine , Maramureș! Oprește-mă, în tine, anotimp!”, prima ediție, prin mine vă transmit felicitările lor și adânca prețuire. I-ați încântat cu minunația glasului și a cântecelor din repertoriu foarte frumos ales. Și iar repet, mulțumiri din partea noastră, a organizatorilor acestui eveniment - Gelu Dragoș, Nelu Danci și subsemnatul (foto 2).
Succes în toate cele propuse!
Pentru că sunteți elevi, și abia a început anul școlar, succes deplin. Să fiți mereu de cinste, precum frumusețile Maramureșului ... meritați acest lucru, pentru că voi, sunteți o minune. Vorbe pot fi, multe. Dar, rostind cuvântul mulțumesc, pun în ele - fericirea și bucuria revederii, susținerea și aprecierea noastră, bucuria și sinceritatea prieteniei, căci ea, PRIETENIA, aici, în această tabără, a fost o lecție ...
Să fiți sănătoși! Succesul și bucuriile vieții să vă stea în suflet. Să fiți ocrotiți mereu de Maica Pururea Fecioară și de rugăciune. Doamne ajută!

VASILE BELE
Chiuzbaia, 15 septembrie 2021



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu