duminică, 12 septembrie 2021

Invitație la hramul bisericii Kalvaria din Baia Sprie

 


Anul 2021 este marcată de 175 de ani de la construirea clădirii actuale a Kalvariei pe poienița sub Dealul Minei. De ziua Înălțării Sfintei Cruci, hramul bisericii Kalvaria vor fi sfințite noile Stații de Calea Crucii, create la un nivel superior artistic din material care suportă vitregiile vremii.

Sfânta messă va avea loc marți, 14 septembrie cu începere de la ora 11,00 și va fi celebrată de părintele dr. docent VIK JANOS decanul Facultății Babes-Bolyai de la Cluj Napoca. Vor participa oficialități și invitați, de asemenea va fi prezentă creatoarea stațiilor deosebite de o valoare artistică înaltă conferențiar universitar dr. Papiu Grety pictor.

Hramul Kalvariei este un eveniment de mare valoare, reprezintă moștenirea lăsată de strămoșii noștri și ”Bucurie ca semn sfânt , a creştinilor pe pământ”.

Începând cu ora 10:00 vor circula microbuze pentru transportul celor interesați de eveniment. Pentru evitarea aglomerației și lipsa locurilor de parcare se propune a nu se urca cu mașini mici particulare.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu