marți, 19 octombrie 2021

România, studiu de caz pentru OMS

 


În timp ce programul de guvernare al USR şi lista miniştrilor propuşi ajunge în parlament, în România soseşte o comisie de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca să vadă de ce românii refuză să se vaccineze. Suntem, alături de Bulgaria vecină, ţara cu cel mai mic număr de persoane vaacinate. Prin urmare am devenit un focar de Covid nu doar în Europa, ci pe întreaga planetă. În mod paradoxal România a cumpărat cel mai mare număr de doze de vaccin anti-covid raportat la populaţie: 120 de milioane de doze la o populaţie de 19,5 milioane.

Din care trebuie să scoatem copiii sub 12 ani. Aşadar, urmează o săptămână de foc. Psihologii şi, din păcate şi psihiatrii, probabil că se străduiesc să priceapă ce mutaţii au suferit oamenii din partea asta a Europei. În linii mari nevaccinaţii se pot împărţi în două categorii. Sunt unii care cred într-o conspiraţie la nivel mondial. Vaccinul ar include un cip care nu se ştie ce minuni va face. Cel mai probabil va schimba omul în maimuţă. Aşadar, dacă este adevărat, România şi Bulgaria vor avea cel mai mic număr de maimuţe din Europa, adică în jur de 30%. Mai rezultă de aici că şi la numărul de maimuţe vom fi în urma Europei.

A doua categorie de persoane care refuză să se vaccineze sunt cei cărora le place să spună NU.

Dacă într-o ţară procentul negativiştilor este identic cu procentul celor care nu se vaccinează cu adevărat ţara respectivă este imposibil de guvernat. Prin urmare degeaba se străduieşte Dacian Cioloş să formeze un guvern că oricum România nu se poate guverna.

Dar dacă ne gândim mai bine României i se potriveşte un guvern condus de un prim ministru cum a fost Florin Cîţu. Dacă populaţia a dorit ridicarea restricţiilor guvernul PNL s-a supus voinţei poporului. Deci în loc să pună instituţiile să se pregătească de valul patru al pandemiei, în loc să lămurească populaţia să se vaccineze, guvernul Cîţu a dat drumul la distracţie pe litoral, la spectacole cu zecii de mii de persoane, la meciuri, la alte tipuri de distracţie în masă.

La relaxarea generală a asistat şi preşedintele Klaus Werner Iohannis. În acelaşi timp niciun partid nu a tras atenţia guvernului că vine potopul numit valul patru. Au cam tăcut toţi liderii politici care acum critică măsurile de relaxare ale guvernului din timpul verii.

Ce ar mai putea constata echipa de la OMS? Că nici personalul medical nu a fost capabil să tragă un semnal de alarmă când în plină vară România s-a relaxat prea de tot. Din punct de vedere politic probabil că guvernul va arăta spre AUR, partidul care şi-a revendicat rolul de forţă civică anti-vaccin. Nu ar fi de mirare ca AUR să nu organizeze acţiuni de protest împotriva delegaţilor de la OMS. Primiţi cu ostilitate, ca orice controlori, concluziile specialiştilor OMS vor fi mai dureroase decât textul moţiunii de cenzură împotriva guvernului Cîţu. Doar că eventualele critici nu vor fi de ordin politic, dar acest lucru nu înseamnă că nu se vor îndrepta împotriva guvernului care nu a luat măsurile necesare pentru a face faţă valului patru al pandemiei.

Premierul desemnat, partidul său, nu se poate folosi de concluziile specialiştilor OMS pentru că USR era la guvernare, iar Ministerul Sănătăţii era condus de un ministru USR. Rezultă că USR este părtaş la această catastrofă ce putea fi evitată. 200 de morţi, 300 sau 400 de morţi pe zi nu sunt o glumă. Cineva ar trebui să plătească aşa cum se plăteşte în cazul neglijenţei în serviciu, ca să nu spunem în cazul crimelor împotriva umanităţii.

Delegaţia OMS s-ar putea să afle că au fost medici care s-au opus vaccinării. Asta este de o gravitate extremă. Este ca şi cum un pilot de avion ar spune că n-are rost să mai manevreze nava că merge ea singură din moment ce are aripi.

Fără voia lor, specialiştii OMS în momentul în care vor deschide un televizor, vor fi atenţi şi la situaţia noastră politică şi atunci vor înţelege de ce valul patru a îngenunchiat atât de uşor România.

Autor: Dumitru PĂCURARU

Sursa: Informaţia zilei Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu