marți, 11 octombrie 2022

Centrul Militar Județean Maramureș a început trei campanii de recrutare

 

Centrul Militar Județean Maramureș a început campania pentru recrutarea tinerilor candidați din județul Maramureș interesați pentru sistemul militar de învățământ pentru liceele militare, școlile postliceale, înscrierea categoriei de personal soldați gradați profesioniști, și înscrierea pentru locurile rămase disponibile pentru categoria de rezerviști voluntari.

Prima campanie se desfășoară pentru tinerii interesați de învățământul militar.

Pentru cele 5 colegii naţionale militare criteriile specifice de recrutare sunt: vârsta de cel mult 16 ani împliniți, absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial. Probele de selecție sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ şi alergare pe distanţa de 1000 m) și interviu de evaluare finală.

Pentru învățământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi.

Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză. Selecția constă în: evaluare psihologică, probă sportivă, examen medical, interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).

Pentru subofițeri în Armata Română se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani. Candidații pentru armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“ trebuie să posede permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române. Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză. Selecția constă în: evaluare psihologică, probă sportivă, examen medical, interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).

A doua campanie de recrutare este pentru soldați gradați profesioniști voluntari. Campania este în desfășurare până în data de 24 octombrie. Pentru soldați gradați profesioniști sunt 1450 de locuri pe țară, limita de vârstă este 45 ani maxim și minim 10 clase absolvite. Etapele sunt: înscrierea, evaluarea sportivă, psihologică, examen medical, repartizarea.

A treia mare campanie este pentru rezerviști voluntari pentru locurile suplimentare rămase pentru anul 2022 în număr de 217 de locuri disponibile. Perioada de înscriere va începe în 24 octombrie și continuă până în data de 11 octombrie. Limita de vârstă este de 50 de ani pentru soldați gradați profesioniști, 55 de ani pentru maiștri, ofițeri și subofițeri rezerviști, minim 10 clase pentru soldați rezerviști și diplomă de licență sau diplomă de absolvire a învățământului postliceal pentru maiștri și subofițeri.

                                           Centrul Militar Județean Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu