luni, 25 decembrie 2023

Expresia ”Crăciun Fericit”, greșită din punct de vedere al părintelui Teodor Ciurariu

 

Părintele Teodor Ciurariu spune că mulți dintre creștini au uitat semnificația sărbătorii de Crăciun. În loc să se bucure că s-a născut Hristos, ei folosesc această sărbătoare ca fiind una a cadourilor, a petrecerilor cu mese pline și băutură.

Teodor Ciurariu crede că sărbătoarea Nașterii Domnului a fost transformată într-un obicei comercial:

„«Hristos s-a născut! nu Crăciun fericit! Hristos a înviat! nu Paște fericit. Terminați odată, dragi prieteni, cu Moș comercial, ăsta… burtos îmbrăcat în roșu cu scufie și moț pe cap având în spate sacul (tolba abundenței) promovat de firma aceia de băuturi răcoritoare de peste mări și țări. Ați uitat de Hristos? Este ziua Lui de Naștere, nu ziua cadourilor.

Unde nu este Hristos în această sărbătoare, numită Crăciun, nu este decât o simplă petrecere gastronomică… de umplere în exces a burdihanelor noastre până vom ajunge să-l întrecem pe ,,moșu”, a spus preotul Teodor Ciurariu

Preotul Teodor Ciurariu susține că oamenii au început să creadă mai mult în Moș Crăciun, decât în Nașterea Domnului:

«Moș Crăciun nu există! Hristos Există! Este și va fi! Nu există nici o dovadă istorică că Moș Crăciun (comercial) există… nici nu-i chiar așa de moș… pentru că a fost inventat acum câteva zeci de ani!

Arătați că mulți credeți în ceea ce nu există și în tot ce este basm. Prin aceasta, cu iertare vă scriu, demonstrați că ați fi foarte ușor de manipulat… că să nu scriu altfel. De ce să acceptăm toate procedurile astea perfide și bine gândite, în favoarea secularizării prin care ni se contaminează bucuria Sfintelor Sărbători.

Potrivit părintelui, această expresie „Crăciun Fericit” este o formă de a ne îndepărta de credință:

„Bucuria reală, căci moșul ăla bucălat și burtos cu mantie roșie și scufie cu moț alb care împarte veselie tâmpă în jur, cântecele gingălbelizate, gingălbelizante, tonele de cadouri, toate astea sunt făcute să depărteze creștinii de Biserică și de semnificația Praznicului Împărătesc.

Acceptați adevăratele colinde care vestesc Nașterea lui Hristos, nu venirea lui Moș comercial! Nu cântece religioase ce te îndeamnă la cumpărături, ci colinde în care să se cânte despre Pruncul Sfânt. Închei cu textul Sfântului Ioan Hrisostom: ,,Nici o credinţă falsă să nu primiţi, chiar de ar fi venită sub forma dragostei”, a mai spus preotul.

 

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu