marți, 8 octombrie 2024

[Europe Direct Maramures] Comisia aprobă o schemă de ajutoare de stat a României, în valoare de 500 de milioane EUR, pentru sprijinirea investițiilor în capacitatea de producție a biocombustibililor în vederea promovării tranziției către o economie „zero net”.

 


Mesaj retransmis de la Comisia Europeană


Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR (2,5 miliarde RON) pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producție a biocombustibililor. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție (TCTF) pentru măsuri de ajutor de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023 și la 2 mai 2024.

 

În cadrul acestei scheme, pe care România intenționează să o finanțeze prin intermediul Fondului pentru modernizare al UE, ajutoarele vor fi sub formă de granturi directe. Măsura va sprijini investițiile în noi capacități de producție a biocombustibililor avansați vizați, și anume bioetanolul, combustibilul de aviație sustenabil și uleiul vegetal hidrotratat. Prin sprijinirea biocombustibililor avansați, măsura va genera reduceri semnificative ale gazelor cu efect de seră, limitând în același timp impactul asupra agriculturii în comparație cu biocombustibilii convenționali produși din culturi alimentare.

 

Detalii în comunicatul de presă.

 

 

Cu stimă,

Radu BIG

 

-- 
Dr.ing. Radu BIG
Director executiv CDIMM Maramures (CEO)
Coordonator Centrul EUROPE DIRECT Maramures
tel: +40 262 224870
fax: +40 262 222409
mobil: +40 744 398063

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu