marți, 15 octombrie 2024

FESTIVAL LA SIGHETU MARMAȚIEI

Festivalul Internațional de Poezie „Gheorghe Chivu” de la Sighetu Marmației se desfășoară între 17 și 19 octombrie 2024 și marchează o ediție simbolică, intitulată „50+1”, continuând tradiția îndelungată a celebrării poeziei în Maramureș. Evenimentul, care a atras de-a lungul anilor nume mari ale literaturii românești, promovează și susține atât poeți consacrați, cât și talente emergente.

Numele festivalului îl omagiază pe Gheorghe Chivu, o figură marcantă din peisajul cultural local, care, împreună cu alte personalități literare și artistice, a contribuit la dezvoltarea acestui fenomen literar în zonă. Festivalul este, de asemenea, o expresie a interesului profund al maramureșenilor pentru lirică, consolidându-se ca un pilon cultural esențial al regiunii.
Un mare susținător și promotor al culturii maramureșene, Prof. Dr. Dorel Todea, are un rol activ în acest festival, participând la evocarea personalității lui Gheorghe Chivu și coordonând lansarea unei monografii dedicate acestuia.
Pentru mai multe detalii și programul complet, puteți urmări afișul și site-urile locale din Sighetu Marmației, precum Salut Sighet și Sighet Online.
Succes organizatorilor și mult bine tuturor!
Ioan Godja-RTV Unirea International

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu