miercuri, 16 octombrie 2024

În România guvernul PSD-PNL a desființat Pensiile pe Contributivitate

O dată cu aplicarea Legii 360/2023 guvernul PSD-PNL a considerat că nu mai contează unde ai lucrat ,în ce condiții ai lucrat și nici cît ai contribuit pentru pensii, pentru acest guvern a contat doar numărul de ani lucrați în ,,marea recalculare" de la 1 septembrie 2023.

Așa că de la această dată în România nu mai există pensia pe contributivitate, există doar:
- pensii speciale
-pensii de serviciu
-pensii de vechime in muncă.
În felul au considerat că își pot ține aproape și își pot asigura votul a trei categorii de pensionari.
-pensionari din justiție și în mod special magistrații de care au nevoie în cistigarea alegerilor și în menținerea dosarelor in dulap.
-pensionarii militari,poliție și ordine publică pe care după o viață de apartenență la sistemul public de pensii i-au separat cu propriul sistem de contribuție numindu-le pensiile, pensii de serviciu și de care au nevoie la vot încă pentru numărul destul de mare.
-pensionarii civili ,pensionați pentru munca in condiții normale de lucru care Sint cei mai numeroși și pentru ale putea cîștiga votul au fost în stare să scoată principiul contributivității și să -l înlocuiască cu cel al vechimii în muncă fără contribuție (puncte de stabilitate).
Așa sa făcut ,, reforma pensiilor " așa ,,s-au inlaturat inechitățile",așa i-au prostit și pe cei din comisia europeană.
Oameni buni aceste gunoaie nu mai merită să conducă această țară.
Să auzim numai de bine. NOROC BUN!

Vasile LEȘ, ex-lider Uniunea Sindicatelor din Minerit din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu