miercuri, 16 octombrie 2024

Întâlnire cenaclieră

Sâmbătă – 19.10.2024, orele 11,oo Sala de cenaclu „Ion Burnar”, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare – va avea loc o nouă întâlnire de lucru a Cenaclului Scriitorilor din Maramureș. La întâlnirea de deschidere a anului cenaclier 2024-2025, în data de 05.10.2024, a citit scriitorul Ștefan Aurel Drăgan. Dar, am avut o întâlnire -- oarecum de suflet, nu că întâlnirile noastre nu ar fi toate ale sufletului, fiecare dintre ele -- după „lunga vară fierbinte” a acestui an, în data de 18 septembrie, când am săvârșit un moment de aducere aminte, dedicat celor care, mulți ani cenaclieri, ne-au fost alături. Apoi am derulat amintiri, în prezența familiei, despre poetul Ioan Hada. Înainte de a spune numele celui care va citi în această sâmbătă, țin să felicit, în numele meu și al colectivului cenaclului, pe toți cei care au fost premiați la Concursul „Cărțile Anului”, 2023-2024. Printre ei, regăsindu-se colegi care frecventează cenaclul, unii în mod frecvent, alții când le permite timpul. Așadar îi felicităm pe: prof. Pamfil și Maria Bilțiu, conf. univ. dr. Terezia Filip, prof .dr. Valeria Bilț, prof .dr. Daniela Sitar-Tăut și pe mai tânărul nostru coleg, Flaviu Claudiu Mihali, care în septembrie a mai luat un premiu, atunci fiind desemnat „Scriitorul Anului” la categoria tineri scriitori. În mod deosebit îl felicit pe prof. Săluc Horvat, eminescolog și critic literar, fost director executiv al Revistei „Nord Literar” și președintele Asociației Scriitorilor „Baia Mare”, pentru premiul cu care a fost onorat, premiu ce poartă numele „Augustin Cozmuța”. Ziaristul și criticul literar Augustin Cozmuța a fost vicepreședinte al acociației și fost redactor al Revistei „Nord Literar”. Felicitări, tuturora!

Cum în perioada, 17-19 octombrie, la Sighetu Marmației, se va desfășura Festivalul Internațional de Poezie și la Deșești, „Serile de Poezie de la Desești”, organizat anual de scriitorii Viorica și Gheorghe Pârja, doresc mult succes participanților și mai ales colegilor care, concurează la diferite categorii. Printre ei se vor afla scriitorii: Flaviu Claudiu Mihali, Liviu Coroiu, Valeria Bilț, Daniela Sitar–Tăut, autoare și editoare. Terezia Filip, Delia Muntean și Nicolae Scheianu fac parte din juriu, iar doamna Ileana Cozmuța va înmâna premiul ce poartă numele soțului ei. Felicitări organizatorilor. Nu pot să nu îi menționez pe: prof. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și poeta Ileana Nemeș Pop. De asemenea, suntem cu gândul alături de colega Flavia Oltea Foltoș, care sâmbătă, orele 14, o va susține, de pe poziția de editoare, pe tânăra poetă Adriana Batta, autoarea volumului „Câmpia cu emoții”. Lansarea va avea loc la București, Strada Popa Tatu 68, 010806. Mult succes, Flavia și Adriana! Sunt așteptați iubitorii de poezie și confrații în ale scrisului.

Așadar, dragi colegi, ne revedem sâmbătă pentru a ne întâlni cu proza lui Vasile Tivadar, ziarist, poet, prozator, editor și om politic. Mult succes domnule dr. ec. Vasile Tivadar!

Florica Bud,
președinte,
Cenaclul Scriitorilor din Maramureș.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu