vineri, 11 octombrie 2024

Scriitorul Vasile Igna a primit titlul de ”Cetățean de onoare” al județului Maramureș

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș în numele Consiliului Județean și a consilierilor județeni a înmânat titlul de ”Cetățean de onoare” al județului Maramureș domnului Vasile Igna, unul dintre adevărații ambasadori ai Maramureșului, ai culturii maramureșene și românești, care face cinste în continuare acestui județ prin întreaga sa activitate de diplomat și scriitor.

”Noi, președinții de consilii județene, consilieri județeni și funcționari publici suntem vremelnici în insituțiile din care facem parte, însă, cetățenii de onoare rămân în istoria Maramureșului și mă bucur că județul nostru este bogat în oameni dedicați dedicați, implicați, care merită această distincție, iar în acest sens, încurajez viitoarea conducere a Consiliului Județean să continue să cinstească oamenii din comunitatea noastră.

Dragi maramureșeni, să fim recunoscători că avem ocazia de a fi contemporani cu personalități de o asemenea anvergură, care, prin experiența lor profesională și personală au contribuit la creșterea prestigiului județului nostru.

Mulțumesc consilierilor județeni pentru votul acordat în vederea susținerii acestei inițiative și doamnei Dana Gagniuc Buzura pentru organizarea și pentru oportunitatea de a oferi această distincție în cadrul evenimentului Cărțile Anului”. – a declarat Ionel Bogdan.

                                                                ***

Vasile Igna s-a născut la 4 martie 1944 în Ardusat, Maramureș. Este absolvent al Facultății de Filologie a Universității din Cluj Napoca (1966). A lucrat ca profesor la Gădălin, apoi 25 de ani a fost redactor, apoi director la Editura „Dacia”. A fost diplomat, însărcinat cu afaceri culturale, la Ambasada României și Institutul Cultural Român din Paris (1994-2000), Ministerul Afacerilor Externe (2000-2002) și Ambasada României din Berna (2002-2007). Locuiește în Cluj Napoca, trăiește alături de familie pe Valea Căprioarei din Feleacu.

GDL



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu