luni, 7 octombrie 2024

VITRINĂ DE CARTE LA BJPD BM: Scriitorul Ioan Groșan, la ceas aniversar

Ioan Groșan la ceas aniversar – 70 de ani de la nașterea scriitorului maramureșean – vitrină de carte realizată la Sala de lectură Carte curentă a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”.

Ioan Groșan, este prozator, dramaturg şi publicist, s-a născut pe 3 octombrie 1954, în localitatea Mogoșești, comuna Satulung, din județul Maramureș. Absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (secţia română-spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creaţie cinematografică al Ministerului Culturii, redactor la „Contrapunct” şi „Academia Caţavencu” şi publicist-comentator la cotidianul „Ziua”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A fost membru al Cenaclului de proză „Junimea”, iar împreună cu Lucian Perța, Diana Cosma și alții, a fondat gruparea „Ars Amatoria”.

De acelaşi autor: „Caravana cinematografică” (1985, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România), „Trenul de noapte” (1989), „Şcoala ludică” (1990), „Planeta mediocrilor”, „O sută de ani de zile la Porţile Orientului”, „Un om din Est” (2010), „Lumea ca literatură”. Volumul de povestiri „Caravana cinematografică” a fost tradus în Rusia, Germania şi Anglia, iar nuvela „Trenul de noapte”– în Franţa, Germania, Polonia şi Anglia, se arată în prezentarea scriitorului.

 

Sursa: Biblioteca Județeană



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu