sâmbătă, 2 iunie 2018

Trinomul Iohannis-SRI-DNA în agonie…

Cum a fost posibil ca un politruc, o mână de securiști și câțiva procurori corupți să conducă o țară?!

Ați văzut vreodată o mâță aflată în pericol iminent de a cădea de pe coama casei? Se prinde de scocul de tablă, alunecă, se prinde cu ghiarele, nu vrea să ajungă pe pământ. Face gălăgie, miaună, scuipă, se zburlește, se agită… Klaus Iohannis este în situația mâțului care cade de pe coama casei. Se dărâmă lumea urâtă pe care și el a construit-o. Acum se agață cu disperare de colacul haznalei puturoase în care a vrut să ne bage pe toți.
Am spus, încă de la începutul lui 2015, că aici se va ajunge. Ușor, ușor, va fi ca o trezie dintr-un lung coșmar. Românii se vor întreba, peste un an, cum de a fost posibil să fi trăit o țară întreagă în această cloacă în care ne-au aruncat Securitatea, Procurorii și unii Politicieni.
Au mai fost țări care au trecut prin așa ceva, și am spus de nenumărate ori că, mai devreme sau mai târziu, România se va trezi din coșmarul în care a fost aruncată. Ura viscerală aruncată în societate… Securitatea, Poliția Politică, cătușe, oameni nevinovați în pușcării, tortură psihică și fizică, urletele și țipetele unora, toate, vor deveni cândva amintire.
Încă nu a fost dat la o parte nici colțul cearșafului care ascunde hidoșenia. Vom vedea răni adânci, care vor sângera multă vreme pe trupul unui popor căruia nu-i este caracteristică ura, dar care a fost învrăjbit: români contra români. Ne vom întreba multă vreme: cum a fost posibil să lăsăm să se întâmple așa ceva?
Acum însă vedem micimea celor care au creat monstrul. Fac pe ei de frică și se agață cu ghiarele de burlan. Reacția de ieri a multor politicieni, dar și a lingăilor Sistemului arată de fapt cât sunt de mici și cât de frică le este că se va afla adevărul despre ceea ce au făcut. Sunt paralizați de frică. De la idei crețe: „Să tragă de timp”(?!?), la exprimări de genul: „O să văd ce o să fac” și până la controalele la nivelul parchetelor, toate arată că sunt pur și simplu șocați. Le este frică de ce va urma, că vor trebui să răspundă pentru faptele lor. O să vedeți în perioada următoare cum se vor dezvinovăți, că nu au știut, că au vrut binele României! Am auzit și inepția că justiția trece din nou sub control politic (?!?). Fiecare se apără cum poate, încercând cu ultimele forțe să mai arunce ceva venin în societate. Nu mai au. S-a încheiat: unii vor deveni nu istorie, nici măcar amintire, pentru că memoria colectivă va dori să-i uite cât mai repede.
M-au întrebat mulți dacă, odată cu plecarea lui Kovesi, Sistemul se va însănătoși. Răspunsul este același: Pentru mulți, dar și pentru un Sistem bolnav al Urii, este începutul sfârșitului. Cererile masive de pensionare din rândul ofițerilor SRI care au participat la această mârșăvie, cereri începute de săptămâna trecută, ne arată că șobolanii sunt primii care fug de pe Corabia care se Scufundă. Alții vor rămâne până în ultima clipă, preferând să împroaște ură și venin până se vor duce la fund cu tot cu Sistemul pe care l-au creat. Unii, nu puțini, se vor căi, vor spune că au primit ordin, că au încercat doar să le facă pe plac altora…
Cu fiecare oră care trece fără să o demită pe Kovesi, Iohannis se afundă mai adânc în haznaua construită și de el. Este treaba lui, personal cred că o va demite cel mai târziu la începutul săptămânii următoare, când Merkel îi va spune că ea nu a știut, nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Aceeași poziție o vor avea și partenerii americani, care și-au luat deja mâinile protectoare de deasupra lor. Va urma un spectacol grotesc al viermuielii din hazna, unde vor da vina unii pe alții. Deja a început.
Cel mai important însă este că, așa cum am scris în urmă cu ceva timp, românii încep să se trezească din lungul coșmar în care au fost aruncați, și de-abia de-acum începe lungul drum pentru modernizarea României.
Autor: Gelu VIȘAN
Sursa: Justitiarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu