joi, 28 iunie 2018

Opt românce pe tabloul principal la Wimbledon

Alexandra Dulgheru s-a calificat şi ea pe tabloul principal la Wimbledon şi a devenit a opt-a româncă prezentă în primul tur al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

România va avea şi doi capi de serie la All England Club: liderul mondial, Simona Halep, va fi principala favorită, iar Mihaela Buzărnescu a 29-a. Celelalte românce de pe tabloul principal sunt Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.
Tragerea la sorţi a partidelor de pe tabloul principal de la Wimbledon va fi vineri, 29 iunie, de la ora 12.00.
Gabriela Ruse, aflată pe locul 197 WTA, a reuşit să se califice pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe austriaca Barbara Haas, locul 215 WTA, scor 6-0, 7-5, după o oră şi 27 de minute de joc.
Gabriela Ruse, în vârstă de 20 de ani, a fost semifinalistă la juniori la Grand Slam-ul londonez, în 2014.
Românca a pătruns recent între primele 200 de jucătoare ale lumii şi va urca două locuri, până pe 195, după ce a trecut de calificările de la Wimbledon. Gabriela Ruse le-a depăşit în tururile precedente pe Alexandra Cadanţu şi Arina Rodionova.
Cea mai bună performanţă a lui Ruse din acest an este calificarea în optimile de finală ale turneului WTA International de la Praga, unde a pornit din calificări. Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu