luni, 18 iunie 2018

Parlamentul a modificat Codul de Procedura Penala, dupa un simulacru de dezbatere de o ora. USR: De azi, Romania e un rai al infractorilor

Deputatii Puterii au mers inainte cu modificarea in viteza a Codului de Procedura Penala, in ciuda protestelor Opozitiei, care a cerut sa nu fie votat ceva atat de important fara o dezbatere reala.



"De astazi, Romania e un rai al infractorilor si am ajuns aici pentru ca sunt penali in functii publice", a spus deputatul USR Stelian Ion, de la tribuna, dupa vot, in huiduielile social-democratilor.

De la PNL, deputatul Raluca Turcan a acuzat PSD ca de cand a ajuns la putere nu a fost interesat decat sa subjuge Justitia si a cerut parlamentarilor cinstiti de la orice partid sa voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Propunerea sa a fost primita cu huiduieli de parlamentarii Puterii.

Acum legea va fi trimisa spre promulgare presedintelui Iohannis, care poate sa o retrimita o singura data in Parlament si sa sesizeze Curtea Constitutionala. PNL a anuntat deja inainte de vot ca o va contesta la CCR.

Iata cateva dintre modificarile controversate si efectele lor grave


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu