vineri, 29 iunie 2018

Rubrica de sănătate. Despre RMN

In cadrul stirilor de astazi, s-a vorbit despre controlul de sanatate cu ajutorul RMN-ului si administrarea substantei de contrast, daca e nociva sau nu pentru organism. 
Cercetatorii de la Universitatea STANDFORD au descoperit in anul 2009 ca metalul rar GADOLINIUM, foarte nociv pentru sanatate, si care este componenta de baza a substantei de contrast, se depune la scurt timp dupa injectare sub forma de cristale, in creierul uman. Deci ceea ce se elimina prin urina este numai serul cu ajutorul caruia a fost injectat Gadolinium. Sunt grav afectati copiii, tinerii, femeile gravide, rinichii, ficatul si creierul. In ceea ce priveste creierul, s-a dovedit ca se poate declansa Alzheimer. 
Studiul facut  de catre Standford a aratat ca si fara folosirea substantei de contrast tesuturile tumorale sunt vizibile, deslusindu-se clar de tesuturile sanatoase. Se refera la toate formele de cancer. Au aratat ca exista alternative la fel de eficiente ca RMN-ul  - ecografia: pentru inima, ficat, rinichi, pancreas, ovare, uter. 
Deoarece pacientii  din Germania au aflat de-abia in 2017 faptul ca substanta de contrast este nociva si  refuza injectarea, radiologii vrand sa scape de substanta de contrast, cer insistent medicului de familie care trimite pacientul, sa-l trimita si cu analizele recente ale rinichilor, tocmai pentru a injecta substanta de contrast, care este deosebit de periculoasa pentru rinichi.  
Asa se intampla in prezent in Germania. Nu vor ca Firma BAYER sa aiba pierderi...

                                                                          dr. Iulian Coza





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu