sâmbătă, 30 iunie 2018

Plânsul este benefic pentru sănătate!


 Conform Elite Newsfeed, plânsul reprezintă lacrimile ce curg din ochi în urma unei sensibilizări emoționale puternice.
Poate fi vorba atât de tristețe, cât și de bucurie sau furie. Unii oameni consideră că plânsul este un semn de slăbiciune, dar nu în zadar se spune că un om cu adevărat curajos este cel care nu se teme să-și arate lacrimile.

Pare uimitor, dar plânsul este de fapt benefic pentru sănătate. Iată ce spun psihologii despre oamenii care plâng des și cu orice ocazie:

1. Plânsul indică un om bun la suflet și un prieten devotat:
Mai ales în momentele dificile, când tu poți plânge pe umărul său și el pe umărul tău. E suficient să verși o lacrimă, să îți exprimi toată durerea și să te deschizi omului care te înțelege și te compătimește.

2. Plânsul e o dovadă că nu vă este frică de propriile sentimente:
Problemele în familie, stresul, furia, ura, tristețea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cântec emoționant – toți acești factori vă pot sensibiliza, făcându-vă să începeți a plânge.
Atunci când nu evitați să o faceți, căpătați înțelegerea și compasiunea celor din jur, iar dvs. vă umpleți de puteri pentru a depăși situația dificilă.

3. Vă puteți gestiona stresul:
Atunci când vă permiteți să plângeți în orice situație, acest fapt acționează ca un fel de curățare, ca o eliberare de gândurile apăsătoare.
Iar dacă le ții mult în tine și nu le lași să iasă, s-ar putea să te ciocnești cu niște probleme serioase de ordin psihologic și chiar psihic.

4. Plânsul indică un om puternic, pe care nu îl atinge reacția celor din jur:
Noi uneori simțim o slăbiciune și o disperare atât de mare, încât ne închidem în noi înșine. Încercând să ne ascundem durerea după un zâmbet fals, facem de fapt o mare greșeală atât față de cei din jur, cât și față de noi înșine.
Oamenii care nu se tem să plângă sunt cei mai puternici, căci ei își pot controla emoțiile. Dacă ne abținem de la plâns, ne punem sănătatea în pericol!
                                                                                               I.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu