joi, 28 iunie 2018

Justiţia americană cere Disney să vândă canale de sport pentru a putea cumpăra 21st Century Fox


Justiţia americană a cerut companiei Disney - care a acceptat - să vândă canale de sport pentru a putea obţine aprobarea necesară pentru a cumpăra 21st Century Fox, potrivit variety.com.
Astfel, Disney va trebui să cedeze 22 de canale de sport aparţinând grupului Fox, pentru a respecta regulile concurenţei şi a evita o creştere a tarifelor, a anunţat Departamentul de Justiţie din SUA într-un comunicat.
Disney a precizat într-un comunicat separat că a acceptat această condiţie şi că va trebui să vândă canalele de sport în maximum trei luni de la finalizarea tranzacţiei cu Fox.
"Departamentul a stabilit că această vânzare ar elimina eventuale îngrijorări provocate de cumpărarea de către Disney a anumitor active ale Fox", se mai arată în comunicatul Departamentului de Justiţie.
Din punct de vedere juridic, acordul între Disney şi consiliul concurenţei din SUA trebuie validat de un judecător, potrivit comunicatului.
Disney trebuie să plătească 71,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania 21st Century Fox, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch.
La jumătatea lunii decembrie 2017, compania Walt Disney anunţa că va cumpăra 21st Century Fox - inclusiv serviciul de streaming Hulu, studioul de producţie cinematografică 20th Century Fox şi reţelele TV FX şi National Geographic - pentru suma de 52,4 miliarde de dolari.
Disney a crescut oferta, după ce, în urmă cu două săptămâni, Comcast a oferit 65 de miliarde de dolari.
Rupert Murdoch a declarat într-un comunicat transmis presei săptămâna trecută că preferă noua ofertă făcută de Disney, care implică mai multe facilităţi de plată decât cea făcută de Comcast.
Compania Fox, cu sediul la New York, va analiza ofertele de cumpărare până pe 10 iulie.
Tranzacţia va pune capăt celor peste cinci decenii de expansiune a mogulului media Rupert Murdoch, în vârstă de 86 de ani, care a transformat un ziar australian pe care l-a moştenit de la tatăl său, la vârsta de 21 de ani, într-un imperiu media şi de divertisment.
În cadrul tranzacţiei, vor fi preluate studiourile de film şi televiziune Twentieth Century Fox şi cele 39% din acţiunile furnizorului de televiziune cu plată (pay TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie deţinute de Rupert Murdoch.
Operaţiunile care se concentrează pe sport şi ştiri ale Fox vor forma o nouă companie.
În cadrul tranzacţiei, Fox vinde şi televiziunile sale FX şi National Geographic, precum şi compania media Star India.
Noul proprietar va prelua şi acţiunile deţinute de Fox în serviciul de video streaming Hulu, obţinând astfel controlul majoritar al unui competitor al platformei Netflix. Hulu este deţinută parţial de Comcast şi Time Warner.
De asemenea, tranzacţia oferă control asupra unui catalog uriaş de producţii de succes, precum "Star Wars", "Avatar", "Deadpool" şi "The Simpsons".
După încheierea tranzacţiei, Murdoch va rămâne proprietarul Fox News, al postului de sport FS1 şi al Fox Network.
Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.
Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp. Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu