joi, 13 februarie 2020

Interpelare a senatorului Severica Covaciu pe tema ghișeului unic de plăți



După ce în luna noiembrie a depus o interpelare la Ministerul de Finanțe, însă a considerat că răspunsul primit nu este în concordanță cu întrebările formulate, senatorul PMP de Maramureș Severica Covaciu cere din nou explicații cu privire la creearea ghieșului unic de plăți la trezorerie.
Severica Covaciu a menționat că această nouă interpelare a fost formulată ca o consecință a solicitărilor repetate din partea agenților economici și a persoanelor fizice din județul Maramureș cu privire la această disfuncționalitate din sistemul fiscal.
”Stimate domnule ministru, considerăm că răspunsul la interpelarea depusă în data de 26 noiembrie 2019, formulat de Ministerul de Finanțe în data de 31 decembrie 2019, nu este în concordanță cu întrebările formulate. Menționez faptul că această interpelare a fost formulată ca o consecință a solicitărilor repetate din partea agenților economici și a persoanelor fizice din județul Maramureș, cu privire la această disfuncționalitate din sistemul fiscal. În consecință, revin și vă solicit să răspundeți punctual la următoarele întrebări: Care sunt unitățile fiscale unde a fost implementat ghișeul unic de plăți și care sunt operațiunile care se desfășoară în aceste structuri? Cum a fost rezolvată problema plății obligațiilor fiscale, respectiv prezentarea la un ghișeu unde se emite nota de plata, după care se merge la trezorerie, la două ghișee: unul pentru emiterea chitanței, celălalt pentru încasarea banilor?”, se arată în interpelarea senatorului PMP de Maramureș, Severica Covaciu.
Severica Covaciu spune că în condițiile în care ghișeele unice de plăți, la care face referire, nu există în teritoriu, solicită Ministerului de Finanțe să ia de urgență măsuri pentru deschiderea acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu