joi, 13 februarie 2020

Compatibilități Pești



Pentru cineva născut în zodia Peștilor, perechea ideală este un Rac sau un Scorpion. Peștii sunt, de asemenea, foarte compatibili cu Taurii și cu Capricornii.
1.     Pești - Berbec
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Berbecul: Cardinal, Foc; planeta guvernatoare: Marte; planeta parteneriatelor: Venus.
Apa si Foc, zodia ultima si cea cu care începe ciclul... suna frumos. Dar nu va fi decât pentru scurt timp. Fiindca din Apa si Foc ies aburi. Atractia de început dintre un peste si un Berbec poate fi magnetica, dar o relatie de lunga durata devine epuizanta pentru amândoi, chiar daca Pestele va încerca din rasputeri sa se adapteze : de câta apa e nevoie pentru a stinge un Foc atât de mare? Iar o data stins... Focul pleaca, pentru a se reaprinde în alta parte.
Berbecului îi place sa preia conducerea. Nici o problema aici, Pestelui îi place sa fie condus (fiindca nu mai trebuie sa ia hotarâri, o activitate atât de obositoare pentru el). Dar Berbecul este un om de actiune, iar Pestele se multumeste adesea doar cu viziunea. Aici ar putea interveni problemele...
Literal vorbind, apa stinge Focul, sau cel putin are tendinta aceasta. Berbecul este prea impetuos pentru Peste, prea prins de lumea propriului sau eu, si deloc diplomat. Un Berbec va spune aproape întotdeauna adevarul în fata, oricui si oriunde. Iar Pestele are o cu totul alta atitudine în domeniul acesta. Berbecul nu se prea opreste sa se gândeasca la întelesurile lumii, la sensul vietii : el se duce si actioneaza. Iar asta poate stresa un Peste sensibil, care are nevoie de emotii, care trebuie sa gaseasca un teren propice pentru intuitia sa.
Pestele ar vrea ca Berbecul sa se gândeasca de înca 9 ori înainte de a face ceva. Berbecul ar vrea ca Pestele sa înceapa sa FACA ceva de-adevaratelea, în loc sa tot faca planuri si sa se tot gândeasca. Pestele se va îngrozi adesea de ceea ce el considera a fi lipsa de discernamânt a Berbecului, de ego-ul puternic al acestuia. Pe deasupra, Berbecul, "copilul zodiacului", este prea adesea incapabil sa se adapteze unei alte personalitati. El este condus de instinctul verbului a face, traieste în prezent, este exaltat.
Deoarece Berbecul este în general plin de idei, primul contact cu un Peste ar putea fi exploziv si amândoi vor simti ca pot vorbi pâna la sfârsitul lumii despre toate ideile care clocotesc în mintea unui Berbec. Dar, de cum vor încerca sa convietuiasca, naturile lor atât de diferite îsi vor spune cuvântul : Berbecul nu se gândeste prea mult când spune sau face ceva si uneori îl poate rani pe sensibilul Peste fara ca macar sa-si dea seama. Nu este nici foarte subtil, asa ca adesea Pestele se va simti neînteles. Sa nu uitam ca Berbecul este dominat de Marte, zeul razboiului... iar pe câmpul de lupta nu prea e timp de subtilitati.
Tendinta spre reverie a Pestelui si inactivitatea care îi hraneste uneori eul interior îl streseaza pe Berbec, care nu pricepe ce cauta Pestele într-o lume care, din punctul lui de vedere, fie nu exista, fie nu merita explorata.
Sexual, Berbecul este inventiv si pasional. Dar nu prea întelege emotiile adânci si subtile ale Pestelui, fiindca din punctul de vedere al multor Berbeci sexul este o recreere, nu o experienta mistica, artistica, asa cum este pentru un Peste.
Asadar, se poate?... Daca Berbecul va putea sa priveasca mai mult în jur, spre ceilalti, si va învata sa fie mai altruist, sa dea mai mult din sine, daca Pestele se va hotarî sa devina mai activ si se va abtine de la a-si etala nevoia imperioasa de a fi cocolosit... Dar dupa un timp fiecare va obosi. Trebuie multa vointa pentru a mentine o relatie de lunga durata între aceste doua zodii.

2.      Pești - Taur
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Taurul: Fix, Pământ; personalitatea: Venus; parteneriatele: Pluton (modern) și Marte (tradițional).
Apa si Pamânt, dar ce Pamânt! Pâna si stelele mustacesc auzind de combinatia asta : merita o încercare!
Din fericire pentru tine, Taurul este foarte senzual, cu picioarele pe Pamânt, practic si, în plus, face din sex o arta. Mai curând Taurul va fi fascinat de tine decât invers. Îi plac calitatile tale de vizionar, spiritul rafinat si altruismul tau.
O mica problema : materialismul Taurului e cam mare, asa ca va trebui sa te adaptezi. Dar merita, fiindca vei primi foarte multa atentie în schimb (un Taur va încerca întotdeauna sa dea cel putin atât cât primeste).
Taurului chiar îi place sa strânga bani si obiecte si sa faca avere. Pestele crede ca astea sunt chestii lumesti, superficiale si nu prea întelege de ce ar trebui sa se streseze atâta numai pentru bani! Taurul face asta instinctiv, dar este un punct câstigat, fiindca, pâna la urma, cineva tot va trebui sa aduca bani în casa.
Pentru Taur, a fi îndragostit înseamna a face dragoste. Mult. Taurul nu priveste actul acesta în acelasi fel ca si tine, pentru el mângâierile înseamna foarte mult. O data ce un Taur este al tau, va fi fidel, întelegator si te vei putea baza întotdeauna pe gândirea sa practica. Romantic incurabil, Taurul raspunde unor cerinte esentiale din sufletul Pestelui.
Taurul are o mare capacitate de sacrificiu pentru atingerea unui scop, astfel încât va încerca si el sa faca relatia sa mearga, nu va trebui sa muncesti doar tu.
Taurul traieste foarte mult în domeniul material, caminul este foarte important pentru el, la fel cum sunt culorile si formele... Este o zodie a concretului, dar, datorita faptului ca este în acelasi timp un semn feminin si guvernat de Venus, va sti sa te înteleaga, chiar daca nu te va aproba de fiecare data. Daca vei sti sa te mulezi dupa personalitatea Taurului, sa îi accepti egoismul, vei primi foarte mult în schimb. Atentie, însa : este cam avar. O sa trebuiasca sa-i explici îndelung de ce nu mai poti tu sa traiesti fara vaza aia nemaipomenita care costa cât salariul pe o luna, ca sa te lase s-o cumperi. Înclinat spre lucruri practice, Taurul prefera investitiile sigure si profitabile. Mai ales profitabile.
Taurul îsi cenzureaza foarte mult reactiile, asa ca s-ar putea sa îti ia ceva timp ca sa comunicati de-adevaratelea, dar si când o sa reusiti, o sa merite.
Faptul ca tu ai atâtea idei nu numai ca fascineaza orice Taur, dar este si un stimulent. Taurul este, de cele mai multe ori, un om de actiune, asa ca va încerca sa puna în practica ideile tale, mai ales ca se hotaraste mult mai usor decât tine.
Cum Taurului îi place sa traiasca bine, nu uita acest amanunt : daca vei fi în stare sa asiguri sau sa sustii un camin armonios, Taurul nu te va parasi niciodata.
Asadar, se poate? Daca Pestele coboara doar putin din nori, va descoperi ca Pamântul este cel mai sigur suport : în fond, de pe el nu poti cadea.

3.      Pești - Gemeni
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Gemenii: semn Mutabil, Aer; planeta guvernatoare: Mercur; planeta parteneriatelor: Jupiter.
Apa si Aer! Înteleptul zodiacului si adolescentul. Ce ar putea iesi de aici? ...Nimic durabil, în majoritatea cazurilor.
Cu siguranta, aceasta nu este o uniune astrologica clasica. Geamanul are nevoie de multa conversatie, care sa-l stimuleze, de contacte sociale, de varietate. Pestele are nevoie de liniste sufleteasca, de un refugiu unde sa poata visa în liniste si, din când în când, de singuratate. Geamanul se plimba mult, este mereu pe la prieteni sau prin oras... Iar Pestele este cam posesiv si o sa devina repede gelos – sau o sa oboseasca sa tot încerce sa satisfaca gustul pentru nou si stralucitor al Geamanului. Numai gândul la asemenea activitati frenetice (Gemenii sunt o zodie de Aer, trebuie sa circule mult) îl îngrozeste pe un Peste. Daca ai sa reusesti sa-ti faci Geamanul sa înteleaga de ce nu vrei sa iesi sâmbata seara în oras, sau duminica la plaja – explicându-i ca vrei sa vezi un film, ca ai nevoie sa fii un pic singur, ca linistea caminului te relaxeaza mai mult – totul va fi bine.
Geamanul analizeaza destul de mult si va încerca sa te faca sa te justifici, iar un Peste ia atât de multe hotarâri sub impulsul momentului sau al intuitiei, sau al emotiilor lui interioare, încât a încerca sa explice acest lucru îi va fi uneori imposibil. Geamanul îti va arata o lume pe care nu o cunosteai si îti va însufleti viata – poate chiar prea mult? – cu spiritul lui etern adolescentin.
Fiind amândoi semne mutabile, aveti tendinta de a merge dupa curentul apei sau al vântului, asa ca s-ar putea sa fie probleme în administrarea unui camin comun: nici unul nu este prea econom, nici unul nu se gândeste prea mult la ziua de mâine... Dar, în acelasi timp, nici unul nu este luat pe sus de val si va descurcati destul de bine lasându-va în voia curentilor vietii.
Geamanul îi place enorm sa îi soptesti cuvinte frumoase în timp ce faceti dragoste, asa ca îti poti dezlantui talentele creatoare. Învata-ti Geamanul sa simta emotiile mai adânc, sa intre în esenta lucrurilor, sa nu mai ramâna la suprafata.
O relatie cu posibilitati de reusita, cu resurse creatoare, dar cu câteva semne de întrebare: va putea oare Pestele sa suporte pe termen lung caracterul expansiv al Geamanului? Va putea oare Geamanul sa devina mai profund, sa coboare mai mult în profunzimile sentimentelor, pentru a gasi acolo esenta naturii Pestelui?
Dat fiind ca este o natura foarte comunicativa, nativul Gemeni va dori sa afle cât mai multe despre tine. Daca, însa, va si încerca sa înteleaga cu adevarat ceea ce îi spui... asta ramâne o problema. Dar Geamanul este receptiv la schimbare – iata, în sfârsit, o veste buna! De fapt, el este esenta schimbarii, fiind adolescentul zodiacului. Dar, în acelasi timp, el acorda mult mai multa importanta legaturilor afective bazate pe entuziasm si libertate, decât pe sensibilitate si emotii adânci.
Asadar, se poate? Amândoi ar trebui sa cedati mult prea mult si, în timp ce tu esti dispus sa cedezi, Geamanul va simti, mai devreme sau mai târziu, ca are nevoie de mai multa libertate, ca vrea mai multa actiune. Dar merita o încercare – cine stie?...

4.      Pești - Rac
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Racul: Cardinal, Apă; personalitatea: Luna; parteneriatele: Saturn.
Apa si Apa, semn mutabil si semn fix... Toate stelele zâmbesc când se întâlnesc un Peste si un Rac...
Cea mai importanta nevoie a Racului este aceea de a avea un camin si o familie: acolo îsi gaseste el linistea, acolo este fericit, acolo vrea sa fie la sfârsitul zilei. Iar acestea sunt exact lucrurile pe care un Peste i le poate oferi – cu gratie, delicatete si întelegere. Fiind doua semne de Apa, amândoi simtiti emotiile într-un fel anume, mai adânc, intuitiv si spiritual. Nevoia de creativitate si de exprimare a Pestelui îsi va gasi o împlinire în relatia cu Racul sentimental, romantic si visator.
Împreuna, puteti crea un paradis cu totul deosebit, departe de lumea dezlantuita, fiindca ritmurile repezi va epuizeaza pe amândoi destul de repede.
Racul tinde sa economiseasca si sa faca investitii, ceea ce va fi excelent, pentru ca Pestele nu prea are tendinte în acest sens. De asemenea, se spune ca, dintre toate semnele, Racul se pricepe cel mai bine sa gaseasca chilipiruri. Latura materiala a unei relatii pe termen lung este astfel asigurata, nu va ramâne decât sa va bucurati unul de celalalt si sa va descoperiti: exact la ce va pricepeti atât de bine, ca doua semne de Apa ce va aflati!
Racul este recunoscut pentru capriciile lui, este fantastic de capricios, schimbator si adesea susceptibil, dar un Peste va sti aproape întotdeauna cum sa se muleze dupa personalitatea Racului (asta stie apa cel mai bine sa faca) si sa-l înteleaga. Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat: uneori, Racul va fi atât de capricios si va avea asa niste toane, ca n-o sa mai stiti ce-ati facut si cu ce l-ati suparat. Nu-i trece repede, asa ca aveti grija! Dar îi place sa vorbeasca despre asta, asa ca, daca-l provoci, o sa-si deschida sufletul si totul se va reîntoarce la normal.
Deschide-i cu grija carapacea Racului; nu este întotdeauna usor, dar, o data ce l-ai înteles, sensibilitatea pe care stii atât de bine sa o oferi îti va fi un aliat de nadejde în a domoli toanele Racului. Pestele eteric si intuitiv simte adesea durerea partenerului, la fel de intens ca pe propria sa durere, asa ca bazeaza-te pe intuitie: exista momente când e bine sa încerci sa afli ce se întâmpla, si exista momente în care e bine sa lasi lucrurile sa se mai aseze. Dar tine cont ca un Rac nu uita niciodata si, daca nu îl vei întreba de ce s-a suparat, o sa se supere iarasi! Pentru ca nu l-ai întrebat!
Amândoi sunteti semne care dau ascultatori excelenti, "un umar pe care sa plângi". Si amândurora va place sa dati sfaturi, asa ca aici ar trebui sa va întelegeti foarte bine. Comunicarea nu este o problema când doua ape se întâlnesc: uniunea se face fluid si simplu, pe nesimtite aproape.
Sexual, Racul este foarte imaginativ si stie sa daruiasca la fel de bine ca si Pestele, asa ca, iarasi, o legatura pe care stelele o încurajeaza.
Apa curata purifica, împrospateaza si exalta emotiile. Aceasta legatura poate fi dragostea despre care se scrie în romane. Pestele nu trebuie sa uite sa aiba mereu grija de Rac, sa daruiasca tot ce stie si ce poate el darui, fiindca, de data aceasta, va primi în schimb toata dragostea si atentia pe care le-a visat atâta timp.
Asadar, se poate? Categoric da!

5.      Pești - Leu
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Leul: Fix, Foc; casa personalității: Soarele; casa parteneriatelor: Uranus (modern) și Saturn (tradițional).
Apa si Foc – dinamism, exaltare, creativitate... dar, foarte curând, apa va renunta sa mai stea în preajma unui Foc atât de aprins.
Leul este un semn foarte creativ, un om de actiune. Creativ este si Pestele, asa ca relatia ar putea avea foarte mult dinamism din acest punct de vedere. Generozitatea Leului (care e într-adevar "inima larga") te va atrage din prima clipa, iar el, la rândul sau, va fi fascinat de sensibilitatea ta si de spiritul tau vizionar.
Nu uita ca Leului îi place cel mai mult sa faca curte (sau sa flirteze), poate mai mult chiar decât relatia însasi. Este un romantic înnascut si va fi foarte curtenitor.
Leul este puternic, oferind un atât de necesar punct de sprijin Pestelui, caruia nu prea-i place sa preia conducerea sau sa fie la cârma. Iar Leul va aprecia foarte mult "supunerea" Pestelui. Daca ai sa poti sa-l lauzi sincer, sa-i spui mereu ce multe calitati are, vei câstiga mult. Leului îi place sa i se recunoasca multele calitati, sa fie în centrul atentiei si sa se bucure de aprecierea si aprobarea celor din jur. În schimb, Leul îti va oferi curajul de care ai atâta nevoie pentru a-ti pune ideile în practica, pentru a actiona si a te afirma.
Tu va trebui sa-ti înveti Leul sa fie mai subtil, sa distinga mai multe nuante emotionale (nu este foarte subtil de felul lui, mai ales la nivel sentimental). Nu uita ca are nevoie de atentie, de adoratie – în asemenea masura încât ar putea sa profite prea mult de natura ta altruista. Va trebui sa te sacrifici mult într-o relatie cu un Leu: daca multumirea lui îti va fi o rasplata îndeajuns de mare, legatura voastra poate avea sanse de reusita.
Ca Peste, esti o natura flexibila, dar Leul este un semn fix, adesea foarte încapatânat. Într-o asemenea relatie, un Peste va oferi întotdeauna mai mult decât va primi. Totusi, cum am spus, Leul este foarte generos, iar eforturile tale nu vor ramâne nerasplatite: îti va face o gramada de cadouri, te va scoate în oras, la cele mai selecte restaurante sau baruri, fiindca totul trebuie sa fie perfect pentru un asemenea învingator cum este regele Leu.
Leul adora sa cheltuiasca, iar Pestelui nu prea îi pasa de bani, asa ca atentie: nici unul din voi nu prea simte nevoia sa faca economii.
Sexual, Leul vrea sa fie iubit cu pasiune, iar Pestele stie atât de bine sa faca acest lucru. Însa Leul vrea întotdeauna sa faca lucrurile asa cum stie sau cum vrea el, iar punctul de vedere al Pestelui nu va fi luat în seama. Desigur, Pestele este foarte adaptabil si nu o sa-i pese foarte mult la început, dar, în timp, va simti cum individualitatea lui se pierde. Trebuie sa faca prea multe eforturi, iar Leul nici macar nu e dispus sa asculte ce parere are Pestele despre o decizie majora a cuplului: el face lucrurile de capul lui si i se pare foarte normal sa fie sef.
Daca vei reusi sa-ti înveti Leul sa fie mai afectiv, sa priveasca sexul mai mult ca pe o împlinire afectiva si emotionala decât ca pe o cucerire sau un sport, veti reusi sa convietuiti. Dar niciodata nu veti fi parteneri egali.
Asadar, se poate? Daca Pestele va fi în stare sa admire si sa adore 24 de ore din 24, sa laude cu sinceritate si sa îsi piarda o parte a personalitatii, daca Leul va încerca sa asculte si parerea adesea plina de bun-simt a etericului Peste si va reusi sa-i satisfaca macar în parte nevoia, adesea excesiva, de dragoste, si daca vor reusi sa nu se epuizeze unul pe altul...

6.      Pești - Fecioară
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Fecioara: Mutabilă, Pământ; casa personalității: Mercur; casa parteneriatelor: Neptun (modern) și Jupiter (tradițional).
Apa si Pamânt, dar nu numai atât. Atentie, Peste, la fermecatoarea Fecioara: este semnul care-ti este opus în zodiac, la sase luni distanta. Ai încercat vreodata sa apropii doi magneti?
Combinatia aceasta are, dupa parerea mea, doua posibilitati: raiul sau iadul pe Pamânt. Atractia initiala va fi foarte puternica. Fecioara realista si practica se va minuna de aceasta creatura eterica si imaginativa, iar Pestele, la rându-i, va fi fascinat de acuratetea gândirii acestui nativ atât de metodic.
Fecioara se pricepe de minune la chestii care cer precizie, talent critic (îl are din plin si-l foloseste fara retineri) si abilitate verbala. Pestele... la tot ce NU este precis. Cât despre talentul critic al Pestelui, el este atât de bine ascuns sub altruismul lui, încât aproape ca nu exista. Nimic nu e de neînteles pentru un Peste, iar asta va deranja o Fecioara sceptica si riguroasa. Pestele are viziune, intuitie, emotii si o înclinatie spre simboluri. Fecioara este adesea foarte idealista si perfectionista pâna la Dumnezeu! Ea vede lumea atât de clar, se pricepe atât de bine sa descopere defecte si sa faca critici de bun-simt, sa observe ceea ce altii nu observa.
Fiecare are ceea ce-i lipseste celuilalt. Acolo unde Pestele vede "corola de minuni a lumii" si o contempla în tacere, fara a încerca sa o strice prin analiza, Fecioara vine cu instrumente precise si începe sa masoare si sa împarta, sa identifice calitati si defecte, sa categoriseasca si sa puna întrebari. Pentru un Peste, care e în stare sa descopere frumusetea peste tot si care este altruist prin natura lui, care accepta atâtea, o Fecioara poate deveni extrem de obositoare. Pestele nu întelege de ce trebuie sa punem atâtea întrebari si sa criticam atâta, Fecioara nu întelege cum e posibil sa stai asa si sa contempli ceva fara sa încerci sa cercetezi. Raspunsul Pestelui ca fi adesea doar o ridicare din umeri, dar Fecioara nu se da batuta asa de usor: tendinta de a despica firul în patru o va face sa încerce sa înteleaga de ce gândeste Pestele asa, de ce aia, de ce asta... Iar Pestele oboseste repede la interogatorii... Fecioara, pe de alta parte, se înfurie repede daca nu reuseste sa smulga adevarul din cotloanele sufletului unui Peste.
Fecioara este foarte chibzuita – sa nu uiti niciodata asta! – este aproape avara, iar daca o întrebi, o sa-ti spuna foarte adesea ca asta este o calitate, nu un defect. Pestele e cheltuitor, cumpara din impuls si nu se prea sinchiseste de economii, bani si conturi pentru zile negre. Asta s-ar putea sa genereze destul de multe conflicte, fiindca Fecioarei i se pare ca Pestele da banii pe prostii, iar acesta din urma nu pricepe cum poate sa i se para cuiva ca o superba harta medievala a Pamântului, sau cine stie ce tablou, sau alta chestie care i-a stimulat LUI imaginatia, e o prostie!
Obiectivitatea de care încearca Fecioara sa dea dovada în tot ceea ce face (si ce critica) este enervanta pentru un Peste, care stie atât de bine natura subiectivismului si care întelege orice comportament, accepta orice si încearca sa iubeasca în loc de a analiza.
Fecioara este de asemenea recunoscuta pentru simtul ei practic si pentru cât este de muncitoare. Pestele, sa recunoastem, nu prea le are pe astea cu devotamentul fata de munca. O infuzie de realitate nu i-ar face rau visatorului Peste, cu conditia ca Fecioara sa stie unde sa se opreasca. Însa simtul practic al Fecioarei este ceva mult mult prea lumesc pentru un Peste.
Amândoi aveti spirite agere, iar energiile Fecioarei sunt canalizate foarte adesea catre aceasta lume, asa ca va va placea sa discutati, dar abordarile voastre sunt atât de diferite, încât parca ati vorbi limbi diferite.
Fecioara are adesea un sistem de valori morale foarte riguros, ceea ce nu va fi foarte pe placul Pestelui, pentru care morala este doar o conventie... Pe de alta parte, Pestele este foarte impresionabil si emotiv, iar Fecioara nu prea pricepe ce-i cu efluviile astea sentimentale, gata sa înece tot ce le iese-n cale. Fecioara stie ca trebuie sa fie productiva si puternica, practica si cu picioarele înfipte în Pamânt pâna la genunchi, numai ca astfel îi va fi cam greu sa-si întinda mâinile si sa-l prinda de glezne pe Aerianul Peste, care traieste adesea printre nori.
Daca Pestele ar putea sa fie mai practic – mult, mult mai practic – lucrurile pot lua o turnura foarte buna. Dar, ca de obicei în relatiile la care stelele strâmba din nas, Pestele va trebui sa dea de la el foarte mult. Problema este: cât de repede îi vor secatui resursele?
Sexual, Pestele are o imaginatie debordanta, încât va sti sa-si elibereze Fecioara de stresul acumulat în timpul zilei. Nativul din Fecioara tinde sa acorde destul de multa importanta sexului, dar adesea mintea lui este la problemele din timpul zilei si nu se poate elibera atât de usor. Si, iarasi, Fecioara nu-si prea exprima sentimentele, iar Pestele, desi stie lectia altruismului atât de bine, are totusi nevoie de mai multe dovezi de iubire decât poate o Fecioara sa-i ofere. Si totusi, Fecioara nu prea face lucrurile cu jumatate de inima: o data ce îi vei explica exact de ce ai nevoie, va încerca sa faca totul pentru Peste, care i se pare un fel de ciudata minune de pe alta planeta. Fecioara are un real talent de comunicare, asa ca asta ar putea îmbunatati considerabil relatia. Numai sa nu se sature Pestele de atâtea critici. Nu uita ca Fecioara nu critica neAparat din instinct, sau cel putin nu crede asta: ea critica pentru ca asa i se pare ca trebuie sa faca, pentru ca asta trebuie facut.
Asadar, se poate? Aici nu exista raspunsuri ocolite: va fi totul sau nimic. Fie va dura câteva luni si apoi ambii se vor îndrepta spre alte relatii, fie va dura o viata. O sa stiti amândoi în curând ce va asteapta. Compromisul este esential într-o relatie cu atâtea piedici stelare.

7.      Pești - Balanță
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Balanța: Cardinală, Aer; planeta guvernatoare: Venus; planeta parteneriatelor: Marte.
Apa si Aer? Apa gazoasa! Clocotul izvoarelor! Un cuplu la care stelele pot strâmba putin din nas, dar, cu ceva efort din partea Pestilor, totul este posibil.
Nascut sub semnul lui Venus, nativul din Balanta este adesea rafinat, sofisticat, cu tendinta – absolut naturala în cazul lui – de a-si tine capul în nori. Si picioarele pe Pamânt. Fiindca Balanta este în acelasi timp un semn cardinal si masculin. Precum Aerul care patrunde peste tot, nativul acestei zodii este foarte sociabil si adesea îl veti gasi în localuri elegante, în locuri publice, mereu înconjurat de prieteni. Aici, s-ar putea sa fie o mica problema pentru Pestele cel sensibil si introvertit, caci el oboseste repede în compania altora, având acea capacitate atât de rara de a simti si de a absorbi energiile ce-l înconjoara. De aceea, el are nevoie, mai mult ca alte zodii, de anumite perioade de singuratate, în care sa-si refaca fortele, sa reflecteze sau sa viseze cu ochii deschisi. Balanta e de parere ca Pestele petrece cam prea mult timp singur. Asa ca, pentru a face ca relatia sa mearga, acesta din urma va trebui sa lase putin mai mult de la el si sa încerce sa se adapteze stilului de viata al Balantei.
Balanta se da în vânt dupa activitati culturale, restaurante de clasa si mai tot ce este la moda. Asa ca, Pestisor, pregateste-te sa iesi în lume. Desi preferi sa stai acasa, în fata televizorului (Neptun, stapânul Pestilor, guverneaza audiovizualul), si satisfactiile tale sunt cel mai adesea de ordin spiritual si emotional, în preajma unei Balante va trebui sa-ti exersezi mai mult calitatile sociale. De vei voi sau nu – tu hotarasti.
Înca unul din punctele dificile ale relatiei poate fi tendinta de a despica firul în patru, pentru care Balanta este atât de renumita (si la care se pricepe atât de bine; în fond, ceea ce cauta orice Balanta este echilibrul, adevarul, egalizarea talgerelor). Pestele are mult mai multa încredere în emotiile si intuitia lui, asa ca, adesea, acolo unde Balanta va încerca sa descopere ratiuni si motivatii si logica, Pestele va ridica pur si simplu din umeri: adevarul lui vine pe alte cai... Nu uita ca Balanta este o fiinta foarte logica – si ma refer la logica-logica, de-aia serioasa, nu logica intuitiei...
Balantei îi place sa domine, sa preia controlul, chestii de-astea total neimportante pentru un Peste, care se simte chiar mai bine "sub papuc", fiindca astfel nu mai trebuie sa ia hotarâri (o activitate care nu îi place deloc acestui nativ). Asadar, în privinta asta, nici o problema – doar daca nu esti cumva vreun Peste cu un puternic ascendent într-o zodie cu tendinte dominatoare (cum ar fi zodiile de Foc).
O sa-ti placa desigur gentiletea si rafinamentul Balantei; semnele de Aer au un fel al lor de a-i cuceri pe cei din jur. Daca va veti contrazice, tine minte ca Balanta este semnul prin excelenta al diplomatiei, asa ca nu-ti va rani sentimentele, dar, adesea, nu se va lasa pâna ce nu va gasi explicatii logice si nu va ceda decât în fata argumentelor solide (asta însemnând, de regula, ca argumentul "asa simt eu" nu tine!).
Din fericire, Balanta este un amant excelent – doar e vorba de Venus –, iar cu un Peste, dominat de imaginativul Neptun, relatia fizica ar putea deveni un paradis de senzatii. Numai ca trebuie sa va avertizez din nou: dat fiind ca pentru voi, Pestii, dragostea este atât de emotionala, va trebui sa încerci sa mai domolesti Balanta, altfel o sa-ti vina destul de curând sa fugi.
Amândoi tindeti sa fiti un pic nonconformisti, asa ca asta va va putea ajuta sa comunicati la un nivel mai subtil. Pestele are nevoie de multa atentie si grija, iar uneori asta poate deveni obositor pentru Balanta. Deci, daca te vei putea adapta la stilul de viata al unei Balante, si daca vei fi la fel de diplomat ca si ea, sunt multe sanse. Nu uita ca apa ia, din principiu, forma vasului în care este pusa. Deci poti deveni cine doresti, mai ales cu acel talent special al actoriei care este în sângele oricarui Peste care se respecta. Dar apa oboseste repede si, la un moment dat, Pestele va voi sa fie el însusi.
Asadar, se poate? Daca Apa are vointa, daca Aerul poate fi convins sa stea pe loc... Merita o încercare.

8.      Pești - Scorpion
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Scorpionul: Fix, Apă; personalitatea: Pluton (modern) și Marte (tradițional); parteneriatele: Venus.
L-ai gasit? Perfect, nici sa nu-i mai dai drumul sa plece! Daca exista într-adevar suflete pereche, Scorpionul este perechea unui Peste!
Toate acele sentimente si emotii ale tale pe care nu le-a înteles nimeni niciodata, Scorpionul le va întelege. Scorpionul, ca si tine, vrea de-adevaratelea sa stie care este rostul nostru pe Pamânt, daca ADN-ul a fost creat de Dumnezeu sau de extraterestri, încotro se îndreapta lumea. Este o zodie a spiritualitatii, iar Pestele apreciaza foarte mult asta. Este, de asemenea, fidel si discret, iar asta Pestele apreciaza înca si mai mult. Iar dragostea Scorpionului este foarte adânca, emotiile lui sunt puternice, la fel ca ale Pestelui.
Sexual, poate fi o legatura fantastica: Scorpionul adora sa faca dragoste si îi place felul în care Pestele priveste actul sexual, ca pe o experienta aproape religioasa, sacra. Atentie, însa, fiindca Scorpionul este si fantastic de gelos, asa ca sfatul meu este ca, daca nu vrei sa te implici prea mult în relatia cu Scorpion, sa te feresti de a ajunge la contact fizic, sau sa întârzii cât mai mult acest lucru. De ce? E simplu: o data ce a facut dragoste cu cineva, Scorpionul se asteapta la fidelitate totala si se considera îndreptatit sa faca obisnuitele-i crize de gelozie. Pentru el, este ca un contract care îi da drept de proprietate asupra persoanei iubite.
Scorpionul traieste foarte intens si are o personalitate adesea misterioasa: are uneori nevoie de singuratate – dar cine poate întelege acest lucru mai bine decât un Peste? Si, daca tot am vorbit despre trairi intense, trebuie sa te avertizez ca uneori Scorpionul poate ajunge la adevarate idei fixe (ca sa nu spun paranoia...).
Daca Scorpionul pare retras, încearca sa îl faci sa vorbeasca. Uneori, nici el nu stie ce-l roade, iar daca-si împartaseste sentimentele poate i se limpezesc si gândurile mai bine. Dar sa nu te astepti sa se deschida în fata ta asa de usor: îti va trebui toata puterea ta de convingere si tot farmecul tau izvorât din intuitie. Este o munca grea – sa nu spui ca nu te-a avertizat nimeni! Dar sunt sigur ca sensibilitatea delicata a unui Peste va sti sa se strecoare în sufletul Scorpionului si sa îl deschida pentru a gasi comorile ascunse acolo.
Scorpionul te va îndemna adesea sa iei pozitie, sa fii mai activ si sa te afirmi mai mult – este o zodie de oameni foarte încrezatori. Daca cineva va încerca sa profite de tine, Scorpionul de lânga tine va fi primul care va face o criza de furie si va încerca sa te apere.
Scorpionul stie sa faca bani, iar asta este bine, fiindca îl va impulsiona si sprijini pe Peste din punct de vedere financiar.
Asadar, se poate? Da, si pun pariu ca amândurora o sa va placa la nebunie sa fiti unul cu celalalt – daca tu vei putea trai la intensitatea la care traieste un Scorpion. Îti va arata lumi noi si te va învata emotii si sentimente mai adânci decât ai fi crezut ca exista.

9.      Pești - Săgetător
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Săgetătorul: Mutabil, Foc; planeta guvernatoare: Jupiter; planeta parteneriatelor: Mercur.
Apa si Foc... Foarte, foarte greu.
Sagetatorul este foarte direct, iar Pestele este foarte diplomat. Prima chestie care scârtâie, si scârtâie destul de tare... Adesea, Sagetatorul este atât de direct si de precis, încât poate chiar sa te raneasca. Iar daca-l întrebi de ce spune chestii de-astea, o sa-ti raspunda simplu: "Pai tu m-ai întrebat! De ce m-ai mai întrebat?". Certuri multe, care pot pune cApat relatiei.
Ceea ce te va atrage la un Sagetator va fi probabil dragostea lui pentru educatie, învatatura, si înclinatia lui filosofica, spre discutii. Dar lipsa lui de diplomatie te va face sa te încrunti în sinea ta mai des decât ai vrea, si pâna la urma sa te întrebi ce cauti tu lânga el...
Sagetatorului îi place sa calatoreasca, iar tu ai tendinta sa-ti faci mereu griji, sa te îndoiesti mereu si sa iei decizii mai greu. Asta n-o sa-i placa Sagetatorului, care este optimist si încrezator si porneste mereu la drum fara frica si fara zabava... Tocmai aceste plecari atât de dese te vor seca pe tine de energie, fiindca vei ramâne singur prea mult timp – asta daca nu te hotarasti sa urmezi un Sagetator, cu toate riscurile.
Spiritul critic al Sagetatorului este o alta trasatura ce te poate enerva, irita si nedumeri.
De asemenea, multi Sagetatori sunt sportivi sau au cel putin o înclinatie spre miscare, exercitiu fizic – chestii care nici nu i-ar trece prin cap unui Peste, ce prefera sa vada un film sau sa viseze uitându-se pe pereti, sau pur si simplu sa se relaxeze, dar în nici un caz facând sport. Poate ca o sa te convinga sa faci putin mai multa gimnastica, sau poate îl convingi tu pe el sa mergeti la înot. Dar trebuie multa vointa din partea amândurora. Resursele unui Peste pot fi epuizate de prea multa agitatie si ritmuri prea rapide.
Sexual, Sagetatorul este jucaus si amuzant, face sex ca si cum ar face sport, dar nu are nimic din intensitatea emotionala dupa care un Peste tânjeste atât de mult. Daca-ti faci Sagetatorul sa se abtina de la glume de genul "Mi se pare mie, sau te-ai mai îngrasat un pic?" în timp ce faceti dragoste, poate vei fi în stare sa mergi mai departe în relatia cu el. Oricum, într-o relatie cu un Sagetator, pregateste-te pentru adevaruri spuse în fata, fara pic de ocol.
Sagetatorul este cunoscut ca fiind semnul burlacilor, sa nu spui ca nu te-am avertizat! Pentru el, libertatea este mai presus de toate. Are o adânca nevoie psihica de fi liber, nu suporta sa "dea raportul" cuiva. Iar cu un Peste gata oricând sa devina posesiv si sa-si etaleze martiriul, legatura ar avea de suferit. De fapt, de aceea si este Sagetatorul semnul celibatarilor: pentru ca îi e teama sa se implice într-o relatie în care ar trebui sa dea mereu raportul, sa aiba mereu o grija în plus... Adesea, este destul de fidel, mai ales daca-l lasi sa se convinga el însusi ca trebuie sa fie loial.
Amândoi sunteti semne mutabile, deci flexibili, ceea ce ar putea fi un atu în plus daca chiar vrei sa-ti încerci norocul cu un Sagetator. Nu uita ca Sagetatorul nu accepta constrângeri: fuge de ele ca dracul de tamâie, vampirul de usturoi etc.
Asadar, se poate? Cu foarte, foarte multa munca, tot altruismul si toata întelegerea de care poate da dovada un Peste si cu un mare efort din partea amândurora pentru a se întelege.

10.  Pești - Capricorn
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Capricornul: Cardinal, Pământ; personalitatea: Saturn; parteneriatele: Luna.
Apa si Pamânt, ambitie si viziune.... Ar putea iesi o uniune buna.
Capricornul este un semn feminin, ceea ce înseamna ca are capacitatea de a întelege viziunile, emotiile si intuitiile Pestelui, ca si nevoile acestuia.
Practic si hotarât, semn intelectual, Capricornul va fi un bun partener de viata pentru un Peste. Are un excelent simt al umorului, ceea ce îl face destul de sociabil. Dar, în general, este putin cam rece si cam realist pentru un Peste. Din fericire, este destul de usor de convins sa se schimbe, asa ca, daca îti vei pune în valoare arsenalul de convingere, ai sa reusesti sa scoti tot ce e mai bun dintr-un Capricorn. Este un nativ foarte materialist (si, cu tendinta visatoare a Pestilor, s-ar putea sa fie o mica problema), dar asta este bine, fiindca, daca exista ceva ce nu-l intereseaza pe Peste în viata, banii sunt acel lucru. Pestele nu alearga dupa bani, fiindca stie ca vin ei la el, într-un fel sau altul. Daca-l întrebi cum, o sa ridice din umeri... stie el, dar cum sa explice complicatele procese intuitive prin care stie, în felul lui atât de unic?
Capricornului îi place sa aiba o casa bine utilata: masina de spalat moderna, masina mica, chestii de astea. Materialismul lui îl face sa fie mereu protejat în cazul unor eventuale dezastre si sa duca o viata adesea îndestulata. Este foarte constient de statutul lui social si adesea face si caz pe chestia asta, ceea ce s-ar putea sa nu-i prea placa Pestelui, care oricum traieste foarte mult într-o lume a sa si caruia nu prea-i pasa de toate chestiile astea practice, prozaice, superficiale. Acesta este si punctul în care relatia s-ar putea poticni, fiindca, în timp ce Pestele prefera sa-si cumpere un tablou care-l inspira, sau o stampa, Capricornul o sa se încrunte si o sa-l traga frumusel înspre raionul de articole casnice, de unde o sa vrea sa cumpere un frigider mai bun!
Sexual, Capricornul este un artist, asa ca pregatiti-va pentru un spectacol cu figuri. El face dragoste încet, cu pasiune calculata si cu daruire. O sa-l încânte latura imaginativa a Pestelui si sentimentele puternice de care acesta este în stare. Dar Capricornul, desi iubeste mult, nu arata atât de mult pe cât i-ar placea Pestelui. Pentru el, faptul ca te iubeste este demonstrat îndeajuns prin ceea ce face, asa ca adesea, draga Peste, ai sa tânjesti dupa cuvintele de care ai atâta nevoie.
Capricornul îsi doreste o viata linistita, asa ca din acest punct de vedere, o sa va întelegeti perfect, fiindca asta este exact ce-si doreste si Pestele. Este amabil si diplomat si va sti sa mearga pe calea deschisa de un Peste, dar nu va renunta niciodata la propriile idealuri: Capricornul este un nativ care-si urmareste scopurile cu foarte mult zel. O parte a sufletului sau o tine mereu ascunsa, doar pentru el, iar daca Pestele va sti sa intre în aceasta camera interzisa, totul va fi perfect. Adesea este putintel cam arogant si orgolios, stie foarte bine cine este si nu se sfieste s-o spuna. Pestele se va încrunta (în sinea lui, desigur), dar cel mai adesea va ridica din umeri la asemenea tendinte superficiale din punctul lui de vedere.
Alaturi de un Capricorn, Pestele are sansa sa prospere, social si financiar. Cât de importante sunt pentru un Peste aceste domenii, e discutabil. Dar sunt fara îndoiala benefice. Capricornul este un nativ care nu e strain de conceptul de profunzime sufleteasca si, daca Pestele lui nu va cere prea mult, va încerca din tot sufletul sa-l înteleaga. Numai ca felul în care aceste doua zodii îsi exprima afectiunea este putin diferit...
Asadar, se poate? Daca Pestele va încerca sa coboare mai des pe Pamânt, sa dea mai multa atentie concretului, "prozaicului", daca – pe de alta parte – Capricornul va încerca sa fie mai cald, sa înteleaga simtul artistic al Pestelui si sa fie alaturi de acesta când are nevoie de caldura... din Apa si Pamânt pot iesi cele mai frumoase lucruri.

11.  Pești - Vărsător
Peștii: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Vărsătorul: Fix, Aer; casa personalității: Uranus (modern) și Saturn (tradițional); casa parteneriatelor: Soarele.
Apa si Aer. Stelele se cam încrunta si te avertizeaza: nu încerca, s-ar putea sa-ti para rau.
Varsatorul pare mereu cu capul în nori, misterios si inaccesibil. Asta te va atrage la început, dar tot acesta va fi si motivul pentru care ai sa te saturi.
Încapatânat si schimbator, Varsatorul va fi de cele mai multe ori incapabil sa-si asume responsabilitatile pe care ai vrea tu sa si le asume. Este un nativ încapatânat si, fiind un semn fix, nu prea se pricepe sa se schimbe, asa ca ghici cine o sa dea mai mult în relatia dintre voi doi?
Intelectul sau stralucitor si felul în care se descurca atunci când vorbeste despre subiecte tehnice te vor fascina curând. Nu uita ca este o zodie de oameni progresisti, cu idei avansate. Numai ca, pentru a descoperi lumea, pentru a reinventa roata si pentru a descoperi chipul inteligent al celui de alaturi, Varsatorul are nevoie de mult spatiu în care sa se desfasoare, în timp ce Pestele are tendinta puternica de a deveni prea posesiv, dorind sa-si înconjoare partenerul cu un zid de afectiune. Varsatorul nu suporta chestia asta. El se pricepe sa-i conduca pe ceilalti, mintea lui face salturi largi, adesea inteligenta lui este foarte mare. Dar nu va trece mult pâna sa începi sa te întrebi daca toata stralucirea asta este chiar aurul pe care îl cautai... Varsatorul iti va cere multe sacrificii: merita oare?
Varsatorul este o persoana obiectiva, rationala si analitica, asa ca nu va fi în stare sa îti înteleaga sufletul romantic si emotiile adânci.
Pe plan sexual, Varsatorul este inventiv, inovator, si este o placere sa faci dragoste cu el, dar chiar si un Peste se va întreba pâna la urma daca sexul este de ajuns pentru a întretine o relatie. În timp ce Varsatorul va pleca sa recucereasca lumea, sa descopere teritorii necunoscute sau sa se vada cu cercul sau de prieteni, s-ar putea sa începi sa-ti faci bagajele...
Daca veti ramâne împreuna, va fi pentru ca tu ai muncit mult ca sa dobândesti o mai mare încredere în fortele proprii si esti dispus sa accepti incapacitatea Varsatorului de a te întelege la nivelul emotiilor si sentimentelor tale mai profunde.
Asadar, se poate? Varsatorul îti va explica misterele naturii si ale stiintei sau tehnologiei, te va satisface total la nivel intelectual, dar nu îti va întelege niciodata sufletul. Esti dispus sa accepti asa ceva, draga Peste?

12.  Pești - Pești
Ambii parteneri în Pești: zodie Mutabilă, de Apă, guvernată de Neptun (modern) și Jupiter (tradițional); casa parteneriatelor și a căsătoriei este guvernată de Mercur.
Când apa întâlneste apa... timpul si spatiul dispar, totul se petrece la nivelul emotiilor, iar lumea ramâne undeva în urma.
Amândoi sunteti imaginativi, creatori, va traiti viata la un nivel intuitiv si va puteti întelege unul pe celalalt fara cuvinte. Amândoi stiti sa daruiti, si astfel legatura va fi ca un vis frumos, departe de realitatea care-i raneste atât de mult pe acesti Pesti sensibili. Singura problema ar fi una lumeasca: nici unul din voi nu se preocupa prea mult de bani, economii, treburi de-astea prozaice, pentru oamenii de rând. Nici unuia nu-i place sa ia conducerea sau sa ia decizii importante... Cu doi idealisti într-un camin, va trebui sa gasiti repede un sponsor, altfel coborârea pe Pamânt s-ar putea sa fie cam brusca.
Nici unuia nu-i place realitatea, si astfel va veti închide curând într-o lume a voastra, dificil de înteles si chiar si mai dificil de patruns. Ar fi bine daca macar unul dintre voi ar avea vreo influenta de Pamânt pe undeva prin horoscop, fiindca, în largul marii, fara ancora nu se poate supravietui prea mult timp.
Va plac amândurora aceleasi lucruri, asa ca petrecerea timpului liber împreuna va fi probabil o bucurie reciproca. Creativi, nu va place sa lucrati cu program, iar ritmul lumii în care traim noi, ceilalti, va oboseste prea repede, asa ca probabil o sa stati mai mult pe acasa, acolo unde se poate visa si discuta în liniste.
Nevoia fiecaruia de liniste si armonie este respectata de celalalt, iar momentele de solitudine vor fi benefice si relaxante, nici unul nu-i va reprosa celuilalt ca viseaza prea mult (în sfârsit, cineva care întelege chestia asta cu visatul, draga Peste, un suflet-pereche!).
Un Peste va sti intuitiv ce vrea un alt Peste si, chiar si pe plan sexual, intensitatea va fi spirituala, o adevarata uniune a sufletelor.
Si totusi, nu uitati ca exista o conditie pentru ca aceasta legatura sa poata dura: un dram de realism si de simt practic. Daca reusiti sa adunati împreuna un dram, veti înota împreuna mult timp într-o calatorie magica.
Asadar, se poate? Fara îndoiala ca da, dar nu uitati: din când în când, mai faceti o vizita si pe Pamânt.
                                                                          
                                                                      Dr. Iulian COZA






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu