luni, 17 februarie 2020

Peste 48 de milioane de euro au fost distribuiți anul trecut fermierilor din Maramureș prin plăți APIA

Peste 48 de milioane de euro au fost distribuiți anul trecut fermierilor din Maramureș care au depus cereri de plată la APIA Maramureș. Multe din aceste plăți s-au efectuat pentru ajutoarele naționale tranzitorii atât în sectorul vegetal, pentru suprafețele de teren utilizate , cât și în sectorul creșterii animalelor , la specia de bovine și ovine.
Peste 95% din fermierii care au depus cereri de plată la APIA Maramureș în cursul anului trecut, au primit ajutoarele bănești care li se cuvin.
”Pentru campania de cereri de plăți care au fost depuse de fermieri în anul 2019, e vorba despre cererile unice de suprafață, pentru suprafețele de teren utilizate și pentru efectivele de animale pe care fermierii le cresc, s-au efectuat plăți în proporție la peste 95% din numărul de fermieri care au depus cereri, respectiv, s-au plătit în conturile fermierilor din Maramureș o sumă de peste 48 de milioane de euro”, arată Florin Urs, director executiv APIA Maramureș.
În perioada imediat următoare se vor mai efectua plăți pentru ajutoarele naționale tranzitorii atât în sectorul vegetal, pentru suprafețele de teren utilizate , cât și în sectorul creșterii animalelor , la specia de bovine și ovine. Sumele sunt autorizate de către APIA Maramureș, urmând a se efectua plata, care se face centralizat de către aparatul central al APIA.
”Estimăm că și în acest an, plățile pe care fermierii le vor primi, vor depăși suma de 50  de milioane de euro.  Trebuie să menționez că vor mai fi resturi de plată în anumite cazuri, când s-au înregistrat anumite neconcordanțe apărute între solicitările agricultorilor și ceea ce s-a găsit în urma controalelor”, specifică Florin Urs.
Aceste date urmează să treacă prin alte filtre de verificare și control și până la data de 30 iunie, data limită de plată se vor efectua toate plățile care se cuvin.
                                                                                                       MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu