miercuri, 1 septembrie 2021

Premierul îl revocă pe Ministrul Justiției: „Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României”


 Premierul Cîţu a declarat la finalul şedinţei de Guvern ţinute fără miniştrii USRPLUS că îl revocă pe ministrul Justiţiei Stelian Ion. „Am trimis documentul cu revocarea”, a informat premierul. El a motivat decizia făcută afirmând că nu va accepta miniştri care se opun modernizării României şi a spus că va propune un ministru interimar care să înţeleagă prioritatea zero a investiţiilor.

„Am luat o decizie necesară, acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion”, a anunţat premierul la finalul şedinţei de Guvern ţinute fără miniştrii USRPLUS.

El a explicat decizia luată declarând: „Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care din fericire nu a reuşit să se impună în Coaliţie, nu a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit proiectele. Un exemplu este desfiinţarea SIIJ care nici după 8 luni de mandat nu a fost desfiinţşată.  A bloca activitatea Guvernului înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament”, a declarat el. 

Premierul a mai completat faptul că„doar pentru că USRPLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie, Biroul Politic al PNL a asumat acest proiect de investiţii care nu este PNDL 3.Este un proiect dedicat pentru asfalt apă, canalizare, gaz, simbol al modernizării României”. 

„Am trimis documentul cu revocarea, ci propune un interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. (…) Îmi doresc ca partenerii de coaliţii că aibă înţelegere, responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la Guvernare aşa cum comunică de azi dimineaţă. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români.”, a mai declarat premierul. 

                                                                                                              C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu