miercuri, 1 septembrie 2021

Râmnicu - Vâlcea. Ziua Limbii Române 31-august 2021


Râmnicu Vâlcea, Ziua Limbii române, Ligya Diaconescu! Din păcate, astăzi a avut loc și comemorarea acestei ,,Doamne a limbii române”, cum a fost cunoscută peste hotare! Ne-am adunat confrați din toată țara pentru a sărbători împreună dulcea noastră limbă românească, ale cărei vechimi si origini sunt atât de contestate si controversate.

În fiecare an, pe 31 august, doamna Ligya Diaconescu a organizat și condus acest eveniment în cadrul bilbiotecii Antim Ivireanu din Râmnicu Vâlcea, care cu timpul a devenit o traditie în acest superb oraș.
Am participat și eu alături de oameni de cultură din Vâlcea si scriitori din țară, precum Mariana Popa, Camelia Florescu, Marinela Capșa, Maria Brădean, Mihai Sima, Vasile Bele, Zenovia Zamfir și mulți alții. A fost o onoare și o bucurie a sufletului!

Mulțumiri reverente Bilbiotecii Antim Ivireanu, Andradei Diaconescu, Marinela Capșa, Zenovia Zamfir și d-lui Gheorghe Cărbunescu, care au coordonat această acțiune. La mulți ani Limbă Română și vorbitorilor ei din lumea întreagă.

Autor: Silvia GIURGIU





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu