marți, 19 februarie 2013

Champions League. Bayern Munchen învinge Arsenal la Londra !


Bayern Munchen a obţinut o victorie importantă în manşa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor, nemţii impunându-se pe terenul lui Arsenal Londra cu scorul de 3-1.
          Fanii echipei lui Arsene Wenger vedeau in Champions League ultima sansa pentru ca "tunarii" sa aiba un sezon macar decent, dupa ce au capotat, rand pe rand, in toate intrecerile interne.
         Primele minute le-au dat sperante spectatorilor de pe "Emirates", Cazorla si Walcott incercand o serie de incursuni in banda dreapta.
Sperantele londonezilor s-au naruit inca din minutul 7, cand Toni Kroos a sutat imparabil, fara preluare, de la 16 metri.
Din acest moment gazdele au cedat complet, Bayern dominand pe alocuri chiar autoritar. In minutul 21 scorul a devenit 0-2 dupa ce, in urma unei lovituri de la colt, Van Buyten a reluat cu capul de pe coltul scurt, Szczesny a respins in fata, in gheata lui Muller, iar varful german a indeplinit o formalitate, trimitand in plasa portii lui Arsenal.
      La ultima faza a primei reprizei Mandzukic a avut sansa unui 3-0 incredibil, insa lovitura lui de cap a trecut la o palma de bara portii lui Szczesny.
Gazdele au inceput ceva mai bine partea secunda, reusind chiar sa reduca din diferenta de pe tabela de marcaj in minutul 55. A fost o gafa uriasa a defensivei nemtilor de care a profitat, ironic, chiar fostul jucator al lui Bayern, Lukas Podolski.
     A fost insa doar un foc de paie pentru ca Mandzukic a "inchis" tabela la 3-1 in urma reusitei norocoase din minutul 77.
Wilshere si Giroud au mai amenintat poarta lui Neuer pana la finalul partidei, insa nu au putut face nimic pentru a-l invinge pe goalkeeperul german.
Echipele de start:
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny - Arteta, Wilshere, Walcott, Ramsey - Santi Cazorla, Podolski.
Rezerve: Mannone, Jenkinson, Diaby, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Giroud.
Antrenor: Arsene Wenger
Bayern: Neuer - Dante, Van Buyten, Lahm - Ribery, Javi Martinez, T. Muller, Alaba, Schweinsteiger, Kroos - Mandzukic.
Rezerve: Starke, Rafinha, Robben, Shaqiri, Luiz Gustavo, Tymoshchuk, Gomez.
Antrenor: Jupp Heynckes.
Arbitru: Svein Oddvar Moen (NOR)
Manşa retur va avea loc pe Allianz Arena din Munchen, pe 13 martie 2013.

                                                                               Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu