joi, 21 februarie 2013

Europa League: Ruşinos! CFR Cluj-Napoca - Inter Milano: 0-3 (0-2)


 Inter Milano s-a calificat in optimile de finala ale Europa League la fotbal, dupa ce a invins cu scorul de 3-0 (2-0) pe CFR 1907 Cluj-Napoca, joi seara, pe stadionul “Dr. Constantin Radulescu”, in mansa a doua a saisprezecimilor de finala. Inter, care se impusese cu 2-0 si la Milano, a câstigat la un scor de forfait la Cluj Napoca prin golurile semnate de columbianul Fredy Guarin (22, 45+3) si de Marco Benassi (89), iar in optimi va intâlni pe Tottenham sau pe Lyon. Fundasul român Cristian Chivu nu a fost folosit la Cluj, ramânând pe banca de rezerve.
CFR a inceput cu aceeasi formula ultradefensiva ca la Milano si antrenorul Paulo Sergio a realizat destul de repede ca nu a facut alegerea potrivita. Dupa ce l-a schimbat pe Muresan cu Hora dupa zece minute, apoi a renuntat si la Rada, introducându-l pe Kapetanos.
Ardelenii au avut prima ocazie in min. 5, când Rui Pedro a tras din afara careului, dar mingea s-a dus pe lânga buturile lui Handanovic. Inter a replicat prin Cassano (10), dar sutul internationalului italian s-a dus peste poarta. Maah (11) a tras si el, fara a nimeri tinta.
Inter a deschis scorul la capatul unui contraatac, Palacio lansându-l pe Guarin, iar columbianul a fructificat (22). Apoi, Inter a jucat la conservarea rezultatului si a actionat doar pe contre, una periculoasa fiind in min. 35, când Cassano l-a angajat pe Palacio, dar sutul argentinianului a fost respins de Felgueiras.
CFR a mai avut o sansa inainte de pauza, dar Hora a fost blocat de Handanovic (42).
Inter a intrat la pauza cu un avans de doua goluri, dupa ce Guarin a marcat al doilea sau gol in prelungirile primei reprize (45+3), din pasa lui Alvarez, dupa o mingea gresita de portarul Felgueiras.
In partea secunda, Inter a ales sa-si mai odihneasca dintre titulari, având in vedere ca soarta calificarii era decisa. CFR a reusit sa isi creeze o ocazie notabila abia in min. 59, când sutul lui Rui Pedro a fost deviat de Juan in corner.
Campioana României a cautat golul de onoare, dar nu a reusit sa gaseasca drumul spre poarta lui Inter. Hora a avut cea mai buna oportunitate (68), dar nu s-a ales pâna la urma decât cu un corner, in urma interventiei salutare a lui Handanovic. Tot Hora s-a aflat in prim plan patru minute mai târziu, dar fostul sau coechipier Alvaro Pereira l-a blocat in careu. Camora si-a incercat si el sansa (77), dar Handanovic a mai avut o interventie buna.
CFR a ramas in 10 oameni, dupa ce Camora a fost eliminat in urma unui fault in postura de ultim aparator la Benassi (80). in cele din urma, Marco Benassi (89) a marcat al treilea gol al lui Inter, dupa o pasa venita de la Cassano. Ultima ocazie a meciului a fost ratata de Hora, care a tras in bara in prelungirile partidei (90+3).
CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada (36, Kapetanos), Camora - Godemeche, G. Muresan (9, Hora), Sepsi - Rui Pedro (71, Diogo Valente) - Maah. Antrenor: Paulo Sergio.
Inter Milano: Handanovici - Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Pereira - Guarin (66, Mbaye), Cambiasso, Kovacici, Alvarez (54, Pasa) - Cassano, Palacio (46, Benassi). Antrenor: Andrea Stramaccioni.
Fundasul român Cristian Chivu a fost rezerva la Internazionale Milano.
Cartonase galbene: Kapetanos (38), Cadu (84) / Kovacici (15)
Cartonas rosu: Camora (80)
Arbitri: Pawel Gil (central) - Piotr Sadczuk, Maciej Wierzbowski (asistenti) - Robert Malek, Hubert Siejewiczde (asistenti suplimentari) - Konrad Sapela (rezerva) - toti Polonia.
La partida de la Cluj au asistat aproximativ 12.000 de spectatori, dintre care 250 de fani italieni.Agerpres

                                                                  Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu