miercuri, 27 februarie 2013

Micii cetăţenii faţă în faţă cu reporterii la Clubul Copiilor “Ora de Europa”


Aproximativ 40 de elevi de clasa a VII-IXa vor participa joi, 28 februarie 2013, la cea de-a treia ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.

Elevii provin de la Şcoala generală Baciu, Colegiul tehnic “Anghel Saligny”şi Şcoala “Elf”.
Ei vor fi invitaţi să intre în pielea unui cetăţean activ sau a unui membru al unui grup de cetăţeni implicaţi, din regiunea Transilvania de Nord (România) sau din altă regiune a UE.

Micii cetăţeni vor fi intervievaţi de alţi elevi-reporteri în legătură cu visele pe care le au despre viitoarele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice şi modul în care acestea vor influenţa evoluţia societăţii. Temele de interviuri pot să se refere şi la soluţii împotriva foametei sau a poluării la nivel mondial sau la comunicarea fără internet.

În completare, experţii centrului Europe Direct vor susţine o sesiune de tipul „Ştiaţi că...?” în cadrul căreia vor oferi elevilor scurte informaţii despre cetăţenia europeană, instituţiile UE ş.a.

Toţi elevii vor primi produse şi publicaţii oferite de Comisia Europeană precum şi diplome.

Context:
Obiectivul clubului „Ora de Europa” este stimularea creativităţii şi a spiritului de echipă al elevilor. De asemenea, în cadrul acestui club, elevilor le sunt oferite informaţii de bază despre Europa şi Uniunea Europeană. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu este la prima activitate dedicată copiilor şi tinerilor. Aceştia au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri, ateliere, dintre care cele mai recente: „Tabăra antreprenorială” din iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), „Tabăra media” din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), târgul „Antreprenor Junior” din octombrie 2011, de la Bistrita, „Atelierul de voluntariat” din decembrie 2011, de la Baia Mare, „Clubul Copiilor”, ediţia 1 din 29 februarie 2012, Rădaia (Cluj) „Tabăra de creaţie”, 1-5 iulie 2012, Rădaia.

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)
program Centru: luni-vineri 09-17
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro

Pagini Utile:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu