joi, 14 februarie 2013

Steaua, învinsă de Ajax. ”Roș-albaștrii”lui Gigi Becali au șanse mici de calificare


Steaua București a pierdut cu scorul de 2-0 pe terenul formației Ajax Amsterdam în manșa tur a șaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa.
Elevii lui Laurențiu Reghecampf nu au reușit să marcheze în Olanda, în ciuda faptului că au avut câteva bune șanse de gol, iar ”lăncierii” nu au făcut deloc un meci grozav.
      După un start de meci anost, cu ocazii puține de fiecare parte, Ajax a deschis scorul prin Alderweireld, care a marcat cu capul, în urma unei faze fixe. Chiricheș l-a scăpat din marcaj pe fundașul olandezilor, care a împins mingea în poartă pe lângă Tătărușanu, care părăsise linia porții.
      Steaua a forțat revenirea, însă șansele de gol nu au venit. Mai mult, Ajax s-a desprins la 2-0 imediat după pauză, când batavii au făcut șah-mat defensiva Stelei, iar Van Rhijn a finalizat.
        Cele mai mari ocazii ale liderului din Liga I au venit în jurul minutului 60, din picioarele lui Adi Popa și Raul Rusescu, cel din urmă ratând uluitor de la doar șapte metri de poartă.
Returul de peste o săptămână se anunță a fi unul foarte greu pentru Steaua, care acum are nevoie de o victorie la trei goluri diferență pentru a se califica în optimile de finală ale Ligii Europa.
         Anghel Iordănescu, fost mare jucător şi antrenor al Stelei, nu le dă nicio şansă elevilor lui Reghe în meciul de peste o săptămână."Doar o minune o poate ajuta pe Steaua să întoarcă rezultatul. Ajax joacă foarte bine în deplasare. Am făcut erori în apărare, am luat goluri din fază fixă, este inadmisibil. După modul în care a schimbat, se vede că Reghe nu a fost mulţumit de atacanţi. Din minutul 60 s-a văzut că Ajax a mai oprit din motoare. Deşi Steaua a avut momente bune de joc, s-a văzut diferenţa de mentalitate dintre cea a lui Ajax şi cea a Stelei.
        Cred că unul dintre mijlocaşii centrali din retur va fi Prepeliţă. Popa a făcut un joc fantastic, l-a pus mereu în dificultate pe Blind. Păcat că nu am reuşit să fructificăm. Ne-am îndoit cu toţii de Râpă, dar el şi-a făcut datoria"a mai spus generalul.

                                                                            Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu