joi, 15 octombrie 2015

Fundaţia social-culturală pentru democraţie „Identitate, Unitate, Generozitate, Acţiune”

Acțiune culturală de editare a lucrării STUDII ȘI ALTE SCRIERI, autor Dumitru Iuga se   desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș în cadrul Programului județean pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul județean a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale 2015; domeniul E – editarea de lucrări din domeniul culturii scrise.
Scopul acestei acțiuni culturale este conștientizarea comunităților locale cât și a publicului larg asupra valorii moștenirii culturale în vederea salvării și valorificării acestuia ca resursă de dezvoltare durabilă.
Volumul STUDII ȘI ALTE SCRIERI este publicat într-un număr de 200 de exemplare,
distribuite gratuit. Poate fi descărcat și de pe sit-ul: www. fundatia-iuga.ro
Volumul cuprinde studii de istorie, etnografie, folclor, creații, interviuri – care valorifică activitatea depusă pe tărâm cultural a domnului Dumitru Iuga, prin care autorul își aduce o contribuție la cunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural maramureșean, bazată pe activitatea sa în acest domeniu.
Promovarea rezultatelor acțiunii culturale se realizează cu sprijinul Bibliotecii Județene Petre Dulfu prin lansarea lucrării și organizarea Expoziției Măiastra, vineri, 16 oct., ora 13,oo.
Expoziția va cuprinde un scurt istoric a activității Asociației Măiastra a Tinerilor Artiști (1976 -1990) și Revista internațională de arte Măiastra redactată, în 1990, de Dumitru Iuga (sub pseudonimul Ion Bogdan), în colaborare cu pictorul Mihai Olos, precum și alte publicații realizate.
Vă așteptăm cu drag vineri – 16 10 2015, ora 13, la Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare, Bd. Independenței, nr. 4 B , la parter - în sala de conferințe.
Persoana de contact este managerul de proiect : Doamna Georgeta Maria IUGA, director executiv la Fundaţia social-culturală pentru democraţie “identitate, unitate, generozitate, acţiune”. Tel/fax 0262 226.739; tel. mobil 0744 769.178.

                                                     Cu aleasă considerație,                    

                                      Manager proiect,  Georgeta Maria IUGA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu