joi, 26 aprilie 2018

Aleşii noştrii


Bună ziua,

Aproape în fiecare zi sunt proteste ale unor angajați nemulțumiți de creșterea salariilor care este, pentru mulți, o scădere. Mii de angajați din sănătate au ieșit astăzi în stradă.
  • Imunoglobulina primită prin Mecanismul de protecție civilă, de la state membre UE, a stat în depozite trei săptămâni, până au fost emise ordinele de ministru pentru ca aceasta să ajungă la bolnavi.
  • Ratele la credite s-au majorat substanțial, pentru că indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la cel mai mare nivel din ultimii trei ani - 2,28%.
  • Multe universități de prestigiu au primit mai puține locuri finanțate de stat pentru studiile universitare de licență, master și doctorat, cele mai afectate fiind instituțiile care au criticat politica Guvernului în domeniul educației.

În tot acest timp:
- parlamentarii au decis ca pedepsele cu închisoarea să fie efectuate în week-end sau executate acasă, în confortul vilei.
- ministrul-doctor în drept Toader se pronunță despre cum trebuie să se judece un dosar de corupție și dă indicații cum să se revizuiască sentințele de condamnare dacă în dosare au fost probe strânse de procurori cu ajutorul SRI, pe baza protocolului de cooperare dintre cele două instituții.
- Guvernul Dăncilă se pregătește să pună mâna pe banii din Pilonul II de pensii, iar Dragnea vrea să controleze și serviciile secrete, fiind înființată comisia care să schimbe legile securității.
Asta este realitatea dintr-o țară condusă, prin interpuși, de un condamnat penal, în care politicieni cu probleme penale au funcții importante în Parlament sau sunt miniștri și nu urmăresc decât sărăcirea populației și învrăjbirea oamenilor, pentru ca ei să poată să îi controleze mai ușor și să se îmbogățească și mai mult.

Sănătate,
Prefer să semnez, deocamdată Valentin

Foto: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu