1.
Întăreşte sistemul imunitar:
Conţine
mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi
antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în
faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau
proveniţi din metabolism.
2.
Antiinflamator:
Quercetina,
un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi
antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în alergii.
3.
Scade colesterolul:
Consumul
de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect
antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care
inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
4.
Scade glicemia:
Dacă
glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic
ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos.
5.
Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are
proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.
Medicament natural: Bogată în vitamine şi
minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa
organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de
cafea.
Dr. Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu