marți, 24 aprilie 2018

Prin Dragnea noi am înțeles că sărăcia-i un eres!

Se spune că la omul sărac nici boii nu trag. Păi cum să tragă, când ba sunt prost furajați, ba sunt înjugați de-a-ndoaselea?! Concret, economia pesedisto-aldistă s-a (ne)bucurat de cele mai mici investiții din ultimii 10-15 ani, dar, contrar logicii elementare a unei guvernări nepopuliste, s-au desființat mai multe taxe și impozite, s-au mărit lefurile bugetarilor (ale privilegiaților regimului s-au majorat într-un mod scandalos de consistent) și, cu nerușinarea specifică impostorilor, în propaganda oficială se insistă cu sporul înregistrat de consum, de parcă el (consumul) ar fi totuna cu reala creștere a unei economii sănătoase.
            Sigur că în asemenea condiții (practic fără industrie și cercetare fundamentală, cu agricultura mătrășită și transporturile vraiște), bașca împrumuturile externe și dobânzile aferente (un „flecușteț” de circa 100 miliarde dolari) pentru cumpărarea celor două treimi din alimentele chimizate de pe mesele românilor, inconștiența și nepriceperea programată a politrucilor ajunși la putere trebuia să se întoarcă, prin devastatoare efecte economice, împotriva tuturor, în principal prin inflație și lanțul scumpirilor, liniile garantate de rulare a unei nații înșelate înspre sărăcia lucie.
            Adică taman ce se întâmplă acuma în România, după mai bine de un an de binomiadă dragniano-tăricenistă și după scremutul a nu mai puțin de trei cabinete supraponderale, din când în când remaniate și-ndată descăunate!
            Dar nici pomeneală ca întunecimea-sa Liviu Dragnea să renunțe la aiuritorul lui program de guvernare. Dimpotrivă, acuma când corabia promisiunilor electorale este gata-gata să se scufunde (bani pe sponci, afacerile răvășite, bugetarii scoși în stradă de inepția numită Legea salarizării, Codul fiscal modificat de peste 120 de ori etc.), el a avut tupeul să afirme la un post de tembelizare în masă că inflația fără precedent de la noi este rezultatul unei conspirații internaționale, din care face parte Banca Națională a României (BNR), președintele Klaus Iohannis, importatorii (cică au mărit prețurile proporțional cu creșterea veniturilor românilor!) și, desigur, transnaționalele.
            Mă rog, asta-i cutremurătoarea consecință a faptului că democrația lor originală nu doar că-i tolerează, dar chiar îi încurajează pe liderii politici atotneștiutori și cu grave probleme penale. În plus, alde ăștia sunt văzuți de fârtați ca indispensabili pentru politichie și providențiali pentru biata noastră țară, așa că, prin modificarea/strâmbarea unor legi, se trudește de zor la curățarea trecutului lor de păcate, vasăzică la înveșnicirea acestora în funcțiile supreme ale statului.
            N.B.: Din pricina problemelor cu Justiția, Liviu Dragnea nu poate deocamdată (sic!) să fie premier. Ceea ce nu-l împiedică nicicât să se substituie oricărui membru din oricare guvern alcătuit, reșapat și la țanc mătrășit de el, fără ca o atare grosolană imixtiune în sfera Executivului să fie taxată ca neconstituțională și sancționată în consecință. Cu taxatul mai treacă-meargă. Că, vorba ceea, câinii latră, caravana trece...Dar cine să-l sancționeze, când în mâinile lui și ale ortacilor se află puterea legislativă și executivă, iar acuma țin morțiș s-o strunească și pe cea judecătorească?!

            Sighetu Marmației,                                                 George  PETROVAI

              23 aprilie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu