sâmbătă, 28 aprilie 2018

Biserica militară din Cluj-Napoca, resfințită de IPS Andrei


Biserica militară cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, ce aparține Garnizoanei militare și Diviziei 4 Infanterie „Gemina” a fost resfințită luni, 23 aprilie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.
Slujba de resfințire a fost săvârșită de la ora 09:00 de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar de la ora 10.00, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de preoți. Dupa citirea Evangheliei, Înaltpreasfinția sa a ținut un cuvânt de învățătură, intitulat Bărbăție creștină.
Cuvânt de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, rostit în Biserica Militară „Sfântul Gheorghe” din cartierul clujean Gheorgheni, Protopopiatul Cluj II, luni, 23 aprilie 2018, titrează Radio Renașterea.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a conferit preotului militar Nicolae Călugăr „Crucea Arhiepiscopală” pentru întreaga activitate depusă, cea mai înaltă distincție oferită clericilor din Arhiepiscopia Clujului. Potrivit preotului militar Nicolae Călugăr, în ultimul an au fost realizate lucrări de renovare și pictare a bisericii, de pictorul Claudiu Mihăilă. Astfel, la finalul slujbei, toți cei care au sprijinit lucrările de renovare și pictare a locașului de cult au primit distincții și diplome de aleasă cinstire.Generalul de brigadă, dr. Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” a primit „Crucea Transilvană” pentru mireni, iar generalul de brigadă dr. Nicolae Tonu, locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și colonelul dr. Petru Pah, șef de stat major al 4 Infanterie „Gemina”, au primit distincția „Ordinul Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Diplome de aleasă cinstire au primit: col. (r) Gheorghe Cireap, col (r) Marian Octavian Anghel, doamna col. (r) Mariana Negru și alții.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu