miercuri, 3 februarie 2021

Școlile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar


 Școlile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar, în funcție de scenariul epidemiologic în care se află fiecare localitate. Vor merge la școală în primul rând copiii din clasele primare și apoi cei care au de susținut examene naționale.

Începând cu data de 8 februarie 2021, cei mai mulți dintre preșcolari și elevi vor merge fizic la școală. Se va ține cont de contextul epidemiologic din fiecare localitate, astfel că reluarea cursurilor se va face în funcție de scenariile în care se află localitățile în care funcționează fiecare unitate de învățământ.

În localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la 1000 de locuitori, se va aplica scenariul verde, ceea ce înseamnă că toți preșcolarii și elevii merg fizic la grădiniță / școală.

În localitățile în care indicele epidemiologic este între 1 și 3 la 1000 de locuitori, va fi aplicat scenariul galben, conform căruia merg la școală copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar și clasele a VIII-a și a XII-a.

În localitățile din scenariul roșu, unde există o rată de infectare între 3 și 6 la 1000 de locuitori, merg fizic doar copiii de la grădiniță și elevii din învățământul primar, iar ceilalți vor face cursuri on-line.

În localitățile carantinate, cu indicele epidemiologic de peste 6 la 1000 de locuitori, toți preșcolarii și elevii vor avea numai cursuri on-line.

Sursa: MaraMedia

În fiecare unitate de învățământ se vor lua măsuri stricte pentru respectarea prevederilor privind combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, conform ordinelor comune emise de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, astfel încât activitatea unităților de învățământ să fie organizată în cele mai bune condiții de prevenție a situațiilor de risc în actualul context pandemic.

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care fac școala online vor fi evaluați tot online, dar cei care au de dat examene naționale le vor susține la școală, cu prezență fizică. Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Și profesorii care au vulnerabilități pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu