luni, 13 septembrie 2021

Mariţa Grigor, un tezaur viu al Maramureşului


 Atunci când vorbim despre oameni tezaur și valori naționale vă propun să o cunoaștem pe Marița Grigor.

O definiție a feminității pure și reale, eroism și sacrificiu într-o mână de om cu un zâmbet cât imensitatea întregii lumini a seninului ceresc. O femeie care a înfruntat viața cu eroismul unei întregi armate de ostași destoinici care au respins durerea și întristarea, sacrificându-se pentru cei dragi.
Am strâns-o în brațe, cu teamă și grijă. Firavă și fragilă, s—a ridicat în cele două cârje (care o ajută să nu simtă lipsa piciorului pe care viața i l-a sacrificat) fără să se oprească din a-mi ura de bine. Am simțit dorința de a îngenunchea așa cum o fac în fața statuii “Maicii Sfinte”.
În timp ce îmi vorbea, din povestea vieții ei, mi-am luat pilula de optimism spunându-mi că atunci când îmi va fi greu mă gândesc la acest munte de feminitate care doncolo de greutățile trupești și sufletești și-a educat spiritul să înflorească la fiecare contact cu oricare alt suflet care îi iese în cale. Din vorba și zâmbetul domniei sale mi-am luat binecuvântarea și m-am simțit norocoasă pentru că în cămăruța sufletului meu am mai adăugat o comoară.
Mulțumesc plecată, Maică Mariță! Să vă dea Dumnezeu sănătate, alături de fiu și de nepoată, pe care musai trebuie să ajungeți să o vedeți cu studiile terminate, împlinită și la casa ei.
Mulțumesc fiului Grigor Firicel-Gavril, pentru implicarea în proiectul taberei “Oprește-mă, la tine, Maramureș! Oprește-mă în tine anotimp!”
Mulțumesc celor trei coordonatori: Vasile Bele, Dragos Gelu, Nelu Danci, pentru că mi-au înlesnit onoarea de a cunoaște acest monument de modestie feminină, și tezaur uman!
Iar pentru voi, dragi prieteni, am rugămintea de a vă rezerva puțin timp să ascultați o poveste aparte, a unui om contemporan cu noi. Garantez că nu veți regreta nimic și veți fi mai bogați sufletește.

Daniela VÂLCEANU

Accesati https://www.youtube.com/watch?v=PSxv-voVu-c&ab_channel=CuIosifpecoclauri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu