joi, 27 ianuarie 2022

Cum stai cu CREDINŢA?!


Citind Biblia, o nuanță de nemulțumiri  suporta Moise în ”Exodul” și se ajunge la un apogeu când Moise este chemat să primească și să scrie cele 10 porunci, poporul care-l aștepta pe Moise a decis că ar fi mai bun ”Dumnezeul Baal” căruia chiar  i-au făcut o statuie din bijuteriile de aur, ce le purtau fiecare. Moise a fost foarte supărat și după ce a distrus pe acel dumnezeu le-a comunicat  ce le transmite Dumnezeu lor.

    Toate aceste  dorințe, incertitudini și  neclarități  deveneau din faptul că  fiecare crezându-se ;”Cineva”  dorea ca Domnul Dumnezeul nostru  ”Să le arate  că există”, făcând probabil câte o minune pentru fiecare, dar Domnul știa că  nici asta nu-i va potoli și cum să crezi în ”cumințirea oamenilor”, dacă  ei consideră normal ca să fie miliarde de planete și doar asta -Pământul- este populat. Apoi el nu consideră că el însăși este o minune a regnului animal în capul căruia  a fost așezat el „Omul”  și acest PĂMÂNT, o sferă făcută din ”praf de stele” stă undeva, unde nu este sprijinit de nimic  și se mai și rotește în aceiași sens cu celelalte stele și oamenii care trăiesc aici jumătate merg cu capul deasupra trupului și ceilalți cu labele picioarelor deasupra trupului.

    Nu-l uimește pe acest necredincios nici faptul că  indiferent din ce emisferă vine va merge - se va deplasa exact ca și ceilalți cu capul sau labele picioarelor deasupra trupului. Desigur că Domnul  a făcut minunăția asta de lume și necredinciosul nu realizează deloc că de fapt el, chiar el este MINUNEA. Că există...

    Întrebarea asta nu și-a pus-o și atunci nu trebuie așteptat să se sesizeze că indiferent de planetă ele se rotesc în direcția ”acelor ceasului” care se știe că este ”Oul de Magdemburg”.

    Dacă mai sunt  astfel de negații să ni se pună întrebări, deoarece  unele  lucruri se petrec în lumea vizibilă, dar sun  prezente ca ”ANTIMATERIA”, care  poate da răspunsuri din ”Lumea nevăzută” de cine suntem noi.

   Lăudat fie Domnul în Veci!!!

 

Toma GROSS ROCNEANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu