vineri, 28 ianuarie 2022

DECLINUL CRESTINISMULUI IN OCCIDENT: ULTIMELE DATE STATISTICE

 

Un trend îngrijorător e confirmat de tot mai multele publicații privind acest subiect: creștinismul din Occident este la muchie. La începutul anului, The Telegraph a discutat subiectul, iar un recent studiu din SUA publicat în decembrie indică faptul că doar 65% dintre adulții americani se declară creștini. Aproape 30% se declară "nones", adică nu aparțin niciunei confesiuni religioase, iar restul se declară atei, evrei, musulmani, hinduși, budiști, etc. [Link: https://www.pewforum.org/.../about-three-in-ten-u-s.../] Conform articolului britanic, în Marea Britanie doar 50% din populație se declară creștină, iar procentul ateilor a crescut la peste o treime. 423 de biserici anglicane au fost închise între 2010 și 2019.

Creștinismul occidental își menține o oarecare relevanță prin migrația masivă din lumea a treia. În 2000, în Spania erau aproape jumătate de milion de migranți înregistrați. Acum sunt 7,2 milioane.  În Spania, creștinismul, atât tradițional catolic, dar mai ales cel neoprotestant, a fost revitalizat prin influxul unui număr mare de imigranți din America Latină. 2% din populația Spaniei este neoprotestantă la ora actuală, conform presei. [Link: https://www.yahoo.com/.../surge-evangelicals-spain-fueled...]

Un efect similar l-a avut asupra creștinismului și influxul de imigranți și migranți creștini din Caraibe și Africa, în special al anglicanilor. Țările misionate de britanici cu secole în urmă trimit astăzi misionari în Marea Britanie pentru revitalizarea creștinismului britanic. La fel în Spania și Portugalia. Spania și Portugalia au încreștinat întreaga emisferă vestică la sud de Rio Bravo, iar acum America Latină reîncreștinează Spania.

Secularizarea si factorii care o promoveaza

Secularizarea este, fără îndoială, responsabilă pentru acest trend nefast. Dar numai într-o oarecare măsură. Secularizarea are de-a face și cu noi, cu dezinteresul nostru de a ne păstra ori proiecta imaginea creștină în spațiul public și politic. Pentru a înțelege cauzele esențiale ale secularizării, dar și modul în care creștinii pot sista procesul, vă îndemnam din nou, așa cum am făcut-o deja în toamnă, să citiți cartea lui Albert Mohler, The Gathering Storm, tradusă în română cu titlul Furtuna Iminentă. O puteți comanda aici: https://www.stephanus.ro/furtuna-iminenta-secularismul.../.

Cei care doriți să cumpărați cartea în cantități mai mari sunteți rugați să-l sunați pe Ovidiu la 0724 567 910.

Dr. Mohler identifică patru factori care au dus la secularizare rapidă și marginalizarea creștinismului și a adepților lui: (1) secularizarea pasivă la nivel individual; (2) secularizarea activă prin expunerea intenționată a minților noastre la mizeriile zilelor noastre; (3) secularizarea prin constrângere din partea statului prin adoptarea de legislații anti-valori și anti-creștine; și (4) atacurile ateilor și al minorităților sexuale împotriva creștinilor în tribunale. Există și un remediu: evanghelizarea și alfabetizarea biblică personală, iar apoi alfabetizarea la nivel de familie, biserică, cartier și națiune.

Secularizare activa a Administratiei Biden

Democrații sunt instrumentul principal prin care s-a facut secularizarea iar revoluția sexuală a fost instituționalizată în SUA. Dl Trump a oprit-o pentru o vreme, dar democrații și dl Biden au relansat-o. Ultima inițiativă care dovedește relansarea este inițiativa legislativă recentă conform căreia străinii care sunt catalogați de către autoritățile americane ca fiind "anti-gay" vor putea fi privați de vize de intrare în SUA. [Puteți accesa și citi inițiativa legislativă în acest link: https://www.congress.gov/.../hrpt224/CRPT-117hrpt224.pdf]

Dacă legea va fi adoptată, serviciile de intelligence ale SUA, împreună cu ambasadele americane, vor fi obligate să identifice și să alcătuiască liste cu persoane "anti-gay" pentru a nu li se permite intrarea în America. O mică concluzie: mințile depravate gândesc și promovează lucruri depravate, cum e inițiativa aceasta. Poate vă întrebați dacă legea ar putea fi atacată ca fiind neconstituțională. Probabil că nu.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

 

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu