marți, 18 ianuarie 2022

Nu ştiu ce să facă!

 

Nu ştiu ce măsuri să ia pentru a atenua şocul scumpirilor. Nu ştiu dacă să introducă sau nu certificatul verde. Nu ştiu dacă să închidă sau nu şcolile. Nu ştiu practic nimic. Bâjbâie, iau măsuri la plesneală, azi spun una, mâine alta, caută vinovaţi, fără ca pe ei înşişi să se includă printre vinovaţi.

Să reducă TVA la alimente sau să nu-l reducă? PSD susţine că trebuie să-l reducă, însă PNL răspunde că TVA-ul aduce cei mai mulţi bani la buget. Cineva propune să fie redus TVA-ul şi la gaze şi energie.

Altcineva, dimpotrivă, spune că ar fi mai bine dacă s-ar supraimpozita firmele furnizoare. Date fiind atâtea opinii divergente cel mai bine este să nu se facă nimic. Este mai benefic pentru ambele partide să nu se facă nimic, dar să se spună că vor să facă. Sau că vor face cândva, în viitor.

Nu ştiu ce să facă nu doar în zona marilor probleme, dar nu ştiu cum să rezolve problemele mărunte. Parcă a tunat şi i-a adunat. Cum au ajuns atâţia incompetenţi în acelaşi timp să conducă o ţară? Dar ţara ştie ce vrea? Desigur. Populaţia nu vrea decât să trăiască aproximativ ca înainte. Adică să nu plătească de două ori mai mult gazul şi curentul, să nu cumpere alimente de bază cu un preţ de două ori mai mare decât înainte din moment ce veniturile lor sunt aceleaşi. De fapt oamenii nu au aceleaşi venituri pentru că leul se devalorizează datorită inflaţiei.

În condiţii normale când un guvern nu mai are soluţii renunţă la guvernare şi vine altcineva. Dar cine să vină. La guvernare sunt amândouă partidele mari, partide care pot asigura o majoritate parlamentară confortabilă. Niciodată cuvântul „confortabil” nu s-a potrivit atât de bine cu confortul unei categorii sociale privilegiate. În plină criză, doar clasa politică, incluzând aici întrega „garnitură” cum bine o numeşte Florin Cîţu, se simte în siguranţă. Muncă puţină, că doar este pandemie, bani ca înainte, ba chiar mai mulţi pentru că guvernul promite că va majora salariile. Majorări de salarii cer şi colegii poliţistului care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni, şi a poliţistului care a mers la prostituate cu maşina de serviciu şi nu a vrut să plătească prestaţia.

Se întrevede o ieşire din impas? Există o soluţie politică alternativă? AUR? Numele complet: Alianţa pentru Unirea Românilor. PNL tocmai a cerut scoaterea înafara legii a acestui partid acuzat că este extremist. USR? Numele complet: Uniunea Salvaţi România. Liderul USR cere măsuri drastice împotriva AUR. „Huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autorităţile statului nu le-ar permite să încalce legea”, spune Dacian Cioloş. Ambele formaţiuni se autodefinesc ca alianţă sau uniune, amândouă  îşi propun să salveze România, dar sunt mici şi neputincioase.

Aşadar, nu există o alternativă la actuala guvernare. Defilăm în pandemie cu PSD şi PNL, populaţia îşi pune speranţele în ele, ele au permis scumpirile, lor li se cere să rezolve problema scumpirilor fără precedent.

Este adevărat că nu ele sunt vinovate de existenţa pandemiei, dar eele se fac vinovate pentru că nu au luat măsurile anti-covid la timp, aşa cum au făcut alte ţări în care numărul deceselor este mai mic raportat la populaţie.

Încă nu s-au stins lumânările aprinse la altarul improvizat la locul tragediei pentru micuţa Raisa şi colegii poliţistului care a omorât-o ies în stradă şi cer salarii mai mari.  Este şi normal, pentru un idiot nu trebuie să plătească mii de poliţişti oneşti.

Toţi bugetarii cer majorări salariale, iar guvernanţii nu le pot da niciun răspuns. Cererile bugetarilor se bazează pe legi votate de parlamentari, pe hotărâri ale guvernului.

Autor: Dumitru Păcuraru

Sursa: Informaţia zilei de Maramureş

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu