sâmbătă, 29 ianuarie 2022

Ne descurcăm!

 


Eu nu ştiu de ce noi, ca popor, ne stresam atât de tare cu potenţialul conflict Ruso-Ucrainean. Cu toate că românul neaoş de pe lângă Deveselu îşi freaca acum mâinile în aşteptarea afluxului de dolari ce va intra în ţară odată cu forţele militare americane, eu zic că suntem mai pregătiţi decât orice popor din vecinătate:

1. avem generali cu doctorate mai mulţi decât militari activi (foto).

2. Catedrala Mântuirii Neamului e aproape terminată.

3. Avem un sobor de preoţi bine pregătit, gata oricând să scoată la înaintare un număr impresionant de moaşte făcătoare de tot felul de minuni. Ei vor fi dublaţi de o gloată fără număr de ghicitoare cu ghioc, dezlegătoare de farmece şi vrăji şi ursitoare care vor arunca vitejeşte cu blesteme şi descântece în pieptul inamicului.

4. Sloganul „Pe aici nu se trece!“ a fost implementat cu succes în infrastructura naţională. Drumurile locale vor da bătai de cap celor mai performante cauciucuri ruseşti iar viteza trenurilor va permite pregătirea din timp a măsurilor defensive.

5. sigur nu vom fi luaţi prin surprindere: avem campioni la datul cu părerea, experţi pe la televiziuni şi cetăţeni de rând care de ani de zile fenteaza Oculta Mondială cu succes.

6. şi chiar dacă nu avem arme, avem zeflemea, flegmă, claxon şi ranchiuna. Avem curul tăbăcit de 30 de ani de orbecăială politică. Aşa că eu zic: Ne descurcăm!

Vlad DORNEANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu