duminică, 1 ianuarie 2023

Gelu Dragoș, acest dascăl minunat, care nu precupețește niciun minut pentru a găsi mai mult timp pentru alţii decât pentru el!

 



Învățătorul Gelu Dragoș păstrează un loc special în inima lui pentru copiii care nu sunt ai săi, și înţelege toate frământările prin care trec cei aflaţi în dificultate.

A fi dascăl înseamnă a avea pe obraz o lacrimă: pentru bucuria şi mândria de a vedea cum un copil reuşeşte să rezolve şi cea mai mică sarcină; pentru singurătatea copiilor cărora le e greu să se adapteze; pentru compasiunea faţă de sentimentele părinţilor. Lacrima pe obraz vine din durerea de a nu putea ajunge la unii copii şi dezamăgirea pe care o simt ei; vine când dascălul a stat un an sau mai mulţi cu o clasă şi trebuie să-şi ia rămas bun de la acei copii şi să fie gata să întâmpine o nouă generaţie.

Cine poate să înţeleagă toate acestea, acela înseamnă că e dascăl şi drumul lui, cu bucurii şi cu dezamăgiri, se va împleti cu destinul copiilor pe care îi va educa şi îi va pregăti pentru viaţă.

Cine poate să înţeleagă toate acestea, acela înseamnă că e profesor şi drumul lui, cu bucurii şi cu dezamăgiri, se va împleti cu destinul copiilor pe care îi va educa şi îi va pregăti pentru viaţă.

În comuna Miresu Mare este respectat, iubit de toată lumea începând cu copiii, tinerii, părinții acestora şi terminând cu autorităţile locale, pentru toți fiind un model, un om de succes, cum s-ar spune astăzi prin mass-media.

Este dedicat profesiei și iubește copiii. Mult!

La orele de curs păstrează o atmosferă destinsă și predă de așa manieră, ca să capteze atenția elevilor săi.

Antrenează copiii în diverse activități extra-școlare, cum ar fi excursii, spectacole, vizite la muzee, concursuri tematice, tabere de vacanță. Îi implică în activități muzicale și îi învață tradițiile și obiceiurile românești, etc.

Se străduiește permanent să valorizeze elevii aflați în dificultate prin diferite activități antrenante.

Ține permanent legătura cu părinții pentru a evita riscul de abandon școlar la cei 2-3 elevi care mai lipsesc.

Luptă pentru pentru a schimba mentalitatea părinților care consideră că munca este bună pentru copil la orice vârstă.

Organizează întâlniri între elevi, absolvenți, părinți, cadre didactice, cu prezentare de modele de reușită în viață și profesie.

Stimulează prin diverse forme copiii cu rezultate bune la învățătură. A obținut rezultate bune  și foarte bune la COMPER dar și la COMUNIADA prin eleva Steopan Dorca Vanesa! Românii au nevoie de un dascăl de tipul ”Domnul Trandafir”, iubitor de țară și de generațiile care o să urmeze a o iubi!

 

Autor: Eugenia ENESCU GAVRILESCU

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu