sâmbătă, 5 octombrie 2024

Ca să lămurim un pic lucrurile!


Un fost senator maramureșean (trei mandate!!!) zice „Bravo Adriean Videanu!”
După ce au văzut ceasul de lux la mâna fostului politician Adriean Videanu, regele bordurilor pe vremea când era primar general al Capitalei, polițiștii de frontieră germani au decis să îl oprească pentru control, sub suspiciunea că purtătorul comorii voia să se sustragă obligației de a plăti taxele aferente.
Să le reamintim celor care susțin că Videanu și-ar fi făcut averea datorită abilităților cu care ar fi activat în domeniul privat, că se înșală sau sunt răuvoitori. Luați și frunzăriți presa timpului ca să vedeți că imperiul financiar al individului a fost construit aproape în totalitare pe spinarea statului. Adică al românilor.
O să vedeți că regele marmurei și al bordurilor a fost implicat în multe scandaluri și citat în dosare cu acuzații din cele mai grave. Că nu a fost condamnat nu cred că surprinde pe nimeni. Vedeți lista liderilor politici acuzați și trimiși în judecată după faptele săvârșite în vremea guvernării Băsescu, care au fost albiți în instanță, ca să nu vă mai minunați.
Să revenim în actualitate. „Colierul cumpărat de Adriean Videanu pentru soție reprezintă un cap de panteră și are sute de diamante. Prețioasa bijuterie poate fi achiziționată doar de la o firma de lux, se face pe comandă și costă aproape jumătate de milion de euro. Are 614 diamante iar ochii animalului sunt din smaralde, conform site-ului companiei producătoare de bijuterii de lux”, menționează stiripesurse.ro.
Contactat de presă, fostul politician spune că ar fi fost vorba de o neînțelegere și a invocat faptul că nu cunoștea legislația din Germania. Importul de suveniruri fără taxe este permis pentru valori nu mai mari de 430 de euro.
Pentru „micile” sale suveniruri Videanu și soția datorau taxe de import de 130 de mii de euro, scrie presa germană. Fostul ministru și mare primar a precizat pentru Digi 24 că a plătit taxele și așteaptă să-și recupereze bijuteriile.
Sursele spun că este vorba despre un colier din aur alb, cu 614 diamante, 11 onixuri și 14 smaralde, în valoare de 488.000 de euro. Sărăcuțul de el, nu știa că trebuie să declare la vamă bunuri de peste o jumătate de milion de euro. Și când te gândești ce funcții importante a ocupat în administrația țării noastre...
Să mai spunem pentru domnul senator maramureșean care este entuziasmat de ceea ce a făcut și face personajul acesta că, recent, Adriean Videanu a fost surprins la un restaurant de lux din Istanbul în timp ce se întâlnea cu mai mulți afaceriști despre care sursele Realitatea Plus spun că au legături cu „statul paralel”.
Contactat, Videanu a spus că a fost la o aniversare alături de niște prieteni mai vechi și că „nu cunoaște ca cineva dintre cei prezenți să facă parte din statul paralel”.
La ce bijuterii învârte pe mână sau la gât, nu trebuie să ne mirăm că anul acesta Videanu a fost achitat definitiv în dosarul ROMGAZ, în care era acuzat de delapidare de fonduri europene.

P.S. „Partidul mi-a dat casă, masă, ce mai, a fost afacerea mea în ultimii 20 de ani. (...) Nu-i vorba de bani, că slavă Domnului, n-am fumat, n-am băut, am pus la teșcherea”. (Adriean Videanu)


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu