marți, 15 octombrie 2024

Lituania - România 1-2 (1-1). Succes chinuit la Kaunas!

Lituania a fost învinsă de România, scor 1-2, într-o partidă desfășurată în cadrul etapei a patra din Liga Națiunilor.

Lituania a început mai bine meciul și a deschis scorul după doar șapte minute. Gazdele au primit o lovitură de la 11 metri pentru un henț comis de Andrei Rațiu în suprafața de pedeapsă. Kucys Armandas l-a învins fără emoții pe Florin Niță, minutul 7.

La doar 10 minute distanță, România a primit o lovitură de la 11 metri tot pentru un henț. Răzvan Marin a restabilit egalitatea, iar cele două echipe au intrat la egalitate la cabine.

În repriza secundă cele două echipe naționale și-au împărțit ocaziile, dar ”Tricolorii” au fost cei care au trecut în avantaj.

Radu Drăgușin a recuperat mingea și a făcut o incursiune din marginea careului României până la jumătatea terenului advers, i-a pasat lui Dennis Man, care îl găsește excelent pe Drăguș în careu. Atacantul l-a învins pe Gertmonas cu un șut pe jos și România a trecut în avantaj începând cu minutul 65.

În urma acestui rezultat, naționala lui Mircea Lucescu a rămas lider în Grupa 2 din Liga C, cu maximum de puncte după primele patru runde. Kosovo s-a impus cu scorul de 3-0 în fața Ciprului, pe teren propriu, tot în această rundă și ocupă locul secund, cu 9 puncte.

Echipele de start pentru Lituania - România

Lituania: Gertmonas - Lekiatas, Girdvainis, Tutyskinas - Sirvys, Silvka, Vorobjovas, Gineita, Lasickas - Golubickas, Kucys

Rezerve: Bertasius, Mikelionis, Sus, Kalinauskas, Matulevicius, Paulauskas, Cernych, Antanavicius, Paulauskas, Milasius, Barauskas, Dlznikov. Antrenor: Edgaras Jankauska

România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu - Stanciu, M. Marin, R. Marin - Man - Drăguș - Mihăilă

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Manea, Ghiță, Chipciu, Olaru, Dican, Hagi, Coman, Mitriță, Pușcaș, Alibec. Antrenor: Mircea Lucescu

Cristi Someșan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu