sâmbătă, 8 februarie 2020

Colţul specialistului. Ceaiul de ceapă. Beneficii medicale



                Ceaiul de ceapă tratează tusea, gripa, bronșita, astmul și multe alte boli

Tusea trece cu ceai de ceapă, dar nu doar tusea, ci multe alte probleme de sănătate pot fi tratate cu ajutorul cepei. Beneficiile pentru sănătate ale cepei sunt cunoscute încă din vremuri străvechi. Știm cu toții cât de sănătos e usturoiul și cât de util în prevenirea bolilor sezonului rece, dar la fel de eficientă este și ceapa.
Aceasta are numeroase roluri în medicina naturistă, datorită conținutului său nutrițional extrem de bogat. În ceapă se regăsesc vitamine, minerale și substanțe nutritive în cantități foarte ridicate și cu un puternic rol antioxidant.
Printre mineralele conținute se numără seleniu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, dar în ceapă se află și o cantitate ridicată de vitamina C și vitamina B6, precum și un antioxidant extrem de valoros numit quercetină.
Datorită antioxidanților pe care îi posedă, ceapa neutralizează radicalii liberi care atacă celulele corpului, prevenind îmbolnăvirile.
Nutriționiștii și specialiștii în domeniul sănătății confirmă faptul că ceapa ajută la vindecarea răcelii, gripei, bronșitei și la calmarea simptomelor astmului. În prezent, chiar și World Health Organization (Organizația Mondială a Sănătății), a recunoscut rolul important al cepei pentru creșterea apetitului și în tratamentul aterosclerozei.
Rolul antibacterian al cepei este binecunoscut, putând fi consumată intern sau folosită pentru frecții, badijonări sau alte tipuri de aplicații locale.

Tusea trece cu ceai de ceapă

Taie bucăți o ceapă, pune-o într-o bucată de tifon și stoarce-o. Poți obține suc de ceapă și cu ajutorul storcătorului de fructe. Amestecă sucul de ceapă cu miere în cantități egale și consumă mixtura rezultată. Acest tratament naturist calmează durerile în gât și tusea. Poți de asemenea să consumi ceai de ceapă pentru durerile în gât și tuse.
Pune două cepe mici în 500 ml de apă și ține-le pe foc până începe să clocotească apa. Stinge focul și lasă fiertura la răcit. Când ajunge la temperatura camerei, adaugă miere pentru a îndulci amestecul și bea lichidul obținut. În câteva zile, vei scăpa definitiv de tuse.

                                                                                   dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu