vineri, 28 mai 2021

SISTEMELE DE PENSII DIN UE SE PRĂBUȘESC!

 


Supra-împovărarea sistemelor de pensii din țările UE, cauzată de declinul demografic accelerat, reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se vor confrunta în curând.

România se află într-o situație dezastruoasă. În 2018, pentru prima oară, numărul cetățenilor de peste 60 de ani l-a depășit pe cel al celor de până în 15 ani. Am intrat pe panta dispariției ca popor. Tot pentru prima oară, numărul copiilor români născuți în diaspora l-a depășit pe cel al copiilor născuți în țară. Până în 2100, menținându-se acest trend, vom dispărea ca popor. Cine ne va mai plăti, deci, pensiile?
La declinul demografic al țărilor europene se adaugă promovarea agresivă a ideologiilor de gen, a familiei homosexuale, a transgenderismului. Dacă n-ar exista un plan de exterminare a popoarelor indo-europene, prin demografie negativă și prin amestecul cu valurile de migranți aduse pe continent, ai zice că politicienii europeni sunt demenți de-a binelea.
Doar două țări europene sunt realmente preocupate de supraviețuirea ca popor, lucru reflectat în faptul că au făcut o politică prioritară, de interes național, din asta : Ungaria și Polonia.
UNGARIA
În Ungaria,„Planul de acţiune pentru protejarea familiei“ include exceptări de la plata unor taxe pentru mamele cu patru sau mai mulţi copii, concediu maternal de trei ani plătit, un credit fără dobândă echivalent cu aproape 30.000 de euro pentru cuplurile tinere care se căsătoresc pentru prima dată. Dacă familia are trei copii, împrumutul nu mai trebuie rambursat. De asemenea, familiile cu trei sau mai mulţi copii sunt eligibile pentru un credit nerambursabil de 7.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini cu şapte locuri.
POLONIA
Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) a introdus în 2016 politica „500plus“ prin care mamele primesc 500 de zloţi (111 euro) pe lună pentru fiecare copil dacă au mai mult de un copil. Aceeaşi sumă o primesc şi tutorii copiilor, dar şi familiile cu venituri mai mici de 800 de zloţi pe lună care au un singur copil. Suma creşte la 1.200 de zloţi dacă copilul are dizabilităţi.
Pe lângă „500plus“, guvernul polonez a pus în aplicare şi programul „300plus“ prin care oferă bani pentru şcolarizarea copiilor şi un altul, „MamaPlus“, prin care statul garantează mamelor cu patru sau mai mulţi copii o pensie minimă la bătrâneţe, face mai uşor pentru mamele de şcolari să-şi ia concediu şi dă femeilor însărcinate acces gratuit la medicamente.
De asemenea, politicile pro-familie prevăd crearea a 20.000 de creşe şi grădiniţe, tabere de vară ieftine pentru copii, alocaţii pentru bunicii care-şi îngrijesc nepoţii, concediu plătit pentru bunicii care muncesc dar care vor să-şi îngrijească nepotul nou-născut. În plus, de anul viitor tinerii sub 25 de ani nu vor mai plăti impozit pe venit.
Guvernul Orban cheltuie aproximativ 5% din PIB pe politici pro-familie. „Fără bani, nu poţi inversa tedinţele negative. Nu vreau ca nepoții mei să trăiască într-o Ungarie în care ungurii au devenit minoritari”, declara el. Occidentalii cataloghează regimurile de la Varșovia și Budapesta ca fiind populiste, iliberale. (datele sunt luate din ziarul financiar)
Ce fac ai noștri? Așteaptă momentul prielnic să legalizeze căsătoriile homosexuale, să introducă educația de gen în școli, să introducă legea ca părinții să nu se poată opune schimbării sexului copiilor…. Acum câteva zile, Ludovic Orban anunța că nu mai sunt resurse pentru creșterea alocațiilor. Ați auzit vreun politician care să vină cu vreo politică pro familie? Să se arate îngrijorat că dispărem ca nație?

Sursa: Angelo Davidescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu