miercuri, 23 martie 2022

LUCRURI PE CARE NU LE SPUNE NIMENI

 

1. Cheia rezolvării războiului din Ucraina nu stă nici în Rusia, nici în Ucraina, nici în SUA, ci în Israel. În două săptămâni se va ajunge la un acord de pace mediat de Israel.

2. Principalul câștigător economic este SUA. Top 5 companii de armament din lume sunt americane. Zecile de miliarde încasate anual de la Germania și Japonia (și poate jumătatea de trilion PE AN de la toate statele lumii care măresc bugetele de apărare) vor dubla, tripla cifrele de afaceri ale acestor companii. Ce au câștigat cei cu vaccinurile va fi mărunțiș comparat cu asta.

3. Israel, țară non-NATO, singura dintre cele numite „democratice” care nu a impus sancțiuni Rusiei și are canale de comunicare în negociere, devenind de facto a patra putere a lumii (SUA-China-Rusia-Israel).

4. Israel este singurul aliat strategic al SUA și NATO cu care Rusia nu se află în adversitate, ci intr-o relatie privilegiată, Putin însuși având o relatie specială cu această țară.

5. Cel mai influent serviciu de informații privind situația din Ucraina este Mossad. Nu CIA, nu KGB, nu MI5 sau alte povești. Va avea un rol decisiv în finalizarea negocierilor. Îi știe și pe alde Azov, pe alde Adir și pe ceilalți neonaziști.

6. Rusia câștigă poziție geostrategică. Nu va mai fi nici o discuție vreodată despre extinderea NATO, nicăieri, si exclus spre Rusia. Câștiga control pe rezervele de uraniu, importante în echilibrul nuclear, plus controlul Mării Negre.

7. Ucraina câștigă posibil un trilion – două, „plan de reconstrucție”. Făcută cu firmele care „trebuie”.

8. După semnarea acordului de pace, va apărea valul 6. Nu al extinderii NATO. Al extinderii pandemiei. Intrăm iar în stare de alertă și restricții.

9. Nimeni nu are vreun interes să se intre într-un război nuclear. Pentru ce să omoare găina cu oua de aur? Dimpotrivă, o să o lase sa ouă, acum, că s-a făcut linie de ouat. Doar să numere banii e tot ce au de făcut.

10. Social Media devine pe față jucător activ în geopolitică. Brexit, Trump, pandemie, acum războiul, toate platformele media având o mare forță de influențare prin intermediul platformelor Big Tech, poziționate clar de o anumită parte, din ce în ce mai pe față. Big 5 care conduc acum lumea sunt: Pharma-Defense-Oil-Tech-Banks. Să nu uităm de bănci: cineva trebuie să împrumute/ gestioneze trilioanele alea.

Restul e doar film artistic. Cu drame reale, dar nu mai puțin cu interese foarte pragmatice și cinice în spatele lor. Fără drame nu aveau justificări pentru tot ce va urma. Noi toți suntem masă de manevra, si ocupați cu ceva. Dacă nu ai tu de lucru, ți se găsește de lucru. O minte prea odihnită poate avea idei crețe.

Pregătiți-vă de ce va urma! Oricum n-or să înțeleagă mulți ce se întâmplă.

Autor: Viorel Patrana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu