joi, 31 martie 2022

În această săptămână au avut loc simulările la examenul de bacalaureat, ISJ Maramureș a monitorizat derularea

 


În această săptămână au avut loc simulările pentru examenul național de bacalaureat pentru elevii claselor a Xii-a și a XIII-a seral, frecvență redusă.

Pentru data de 28 martie a fost programată și susținută proba scrisă la limba și literatura română. În data de 29 martie a fost proba obligatorie a profilului, în 30 martie, proba la alegere a specializării, iar în 31 martie proba scrisă la limba și literatura maternă, iar în 14 aprilie se vor afișa rezultatele.

Prin inspectorii școlari, ISJ Maramureș a monitorizat derularea acestui examen, inspectorii școlari au fost prezenți în unitățile de învățământ în care s-a organizate susținerea probelor.

”A fost important ca elevii să se obișnuiască, atât cu modul de organizare, cât și cu subiectele,” – a declarat Ligia Duruș, inspector școlar la ISJ Maramureș.

A fost permis accesul ca la orice examen, conform metodologiei specifice examenele au început la ora 9:00, iar accesul în săli a fost permis până la ora 8:30. Elevii nu au avut acces în sală cu bagaje, cu telefoane sau orice altă sursă de informare.

” Lucrul acesta, sperăm să-i ajute să se pregătească în mod corespunzător și la probele de examen propriu zis, de asemenea subiectele au fost elaborate în mod similar cu cele care vor fi date la examenul propriu zis și au fost afișate pe site-ul ministerului baremele specifice și lucrul acesta îi v-a ajuta pe elevi să vadă unde mai au de lucrat, de pregătit din punct de vedere al materiei, în așa fel ca rezultatele lor să fie cât mai bun”, – adăugat Ligia Duruș.

Simulările pentru Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a vor începe în 4 aprilie cu proba scrisă la limba și literatura română, în 5 aprilie la matematică, în 6 aprilie pentru limba și literatura maternă, urmând, ca în 14 aprilie să se afișeze rezultatele.

Toate rezultatele obținute de elevi, vor fi discutate mai întâi în comisiile de catedră, apoi se vor discuta cu elevii și părinții acestor elevi în așa fel, încât în perioada rămasă până la examenele din vară, elevii să poată să-și îmbunătățească pregătirea și să poată obține rezultate cât mai bune.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu