joi, 31 martie 2022

Diana Scarlat: „Puțini își dau seama că tocmai am intrat într-o nouă eră.”

 

Ar fi trebuit să ne notăm data de azi în calendar, dar puțini își dau seama că tocmai am intrat într-o nouă eră. Lumea veche a-ncetat să mai existe, începând chiar de azi. Ca de obicei, noi ne-am dus după fentă și ne tot ducem așa, cu capu-nainte.

În timp ce noi ne isterizăm cu Ucraina, pe din dos se-ntâmplară lucruri importante. Lumea, așa cum o știam noi, s-a rupt de la jumătatea hărții și s-a cimentat un colos creat mai demult. Azi s-a declarat oficial ceva ce unii dintre noi știam deja. Doar că noua structură creată pe baze economico-mitaro-geostrategice nu seamănă cu ceea ce știm noi despre uniune, deci e mai greu de înțeles mecanismul din spate.

BRICS nu e BRICS. Sau nu e doar BRICS. Este o alianță bazată pe câteva principii care-i garantează funcționalitatea, dar fără intruziuni culturale, ideologice sau spirituale de la o țară la alta. În timp ce globalizarea se baza pe uniformizarea gândirii, schimbarea mentalităților și a comportamentelor de consum, până la totala egalizare a creierelor spălate de o ideologie care a dus toleranța dincolo de orice limită a legilor firii, noua alianță care se prezintă sub formă de colos va funcționa pe principii productive și de apărare.

La acest nucleu se vor alătura alte state și deja au eliminat petrodolarul, dar lumea bună se dezmeticește greu. Până ne vom da noi seama că am intrat în altă dimensiune, lumea nouă va fi deja departe, deci noi vom fi rămas în urmă.

D.p.d.v. ideologic, fiecare cu aia a mă-sii. E lumea multipolară descrisă de Dughin. Dacă nu l-ați citit pe Dughin, imaginați-vă că ar fi opusul lumii așa cum o descrie Harari. Ambii sunt pe nedrept judecați ca ideologi, deși ei sunt, de fapt, analiști. Cei mai mulți îi înjură (fiecare cu tabăra mă-sii), deși niciunul dintre cei care-njură nu i-au înțeles. Nu poți să-njuri analistul, doar pentru că nu-ți convine realitatea pe care el o arată așa cum e și face predicții pe baza ei. E ca și cum l-am înjura pe Huxley, pentru că deja trăim în Brave new world. Sau pe Orwell, pentru că a scris 1984 și s-a folosit ca manual. Pe Campanella puteți să-l înjurați, că ăla chiar era psihopat și credea în abominația pe care-a scris-o.

Revenind, nu e cazul să ne așteptăm ca noul colos să-și impună și o ideologie, așa cum s-a-ntâmplat până acum în istorie. Noul colos economic vine cu multipolaritate și cu diversitate. E o lume nouă foarte interesantă, așa cum se profilează. Sorosistii care l-au înjurat până acum pe Dughin ar face bine să-l și citească, dacă vor să-nțeleagă logica noii puteri mondiale și cum va funcționa ea. Cei care așteptau apocalipsa lui Harari pot s-o aștepte în continuare, pentru că ea va veni, dar numai pentru ei.

Omul nou va fi o ființă interesantă. Va fi un om spiritual, pasional, priceput în munca pe care o prestează, cunoscător al mai multor domenii, ba chiar se va reapropia de idealul Omului Renașterii, cel eradicat de sorosisti, după modelul propus de Durkheim, care s-a potrivit mănușă peste ideologia lui Marx, ca un cocteil Molotov peste lumea contemporană. Și iată că actualitatea îl contrazice pe Nietzsche: Dumnezeu n-a murit! Omul contemporan a murit! Trăiască omul contemporan! Secolul XXI va fi spiritual!

 

Autor: Diana Scarlat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu